2018-12-14 19:25


Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, pentru prinderea membrilor grupării Giuleşti. Suspecţii sunt anchetaţi pentru furturi auto

 |  11:29
Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, pentru prinderea membrilor grupării Giuleşti. Suspecţii sunt anchetaţi pentru furturi auto

Echipe de poliţişti şiprocurori derulează marţi dimineaţă zece percheziţii în Bucureşti şi înjudeţele Ilfov şi Dâmboviţa, în cadrul unei anchete privind fapte de furtsăvârşite de membri ai grupării Giuleşti, au declarat pentru MEDIAFAX sursejudiciare.

În urma percheziţiilorau fost depistate patru persoane din Bucureşti, respectiv, Dumitru P., de 24 deani, Adrian S., de 28 de ani, Marius-Claudiu F., de 21 de ani, Ionel-DorinelL., de 21 de ani.

Cei patru suntsuspectaţi de săvârşirea, în perioada aprilie - noiembrie 2010, a mai multorfapte de tâlhărie şi furt , potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română.

Potrivitanchetatorilor, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2010, aceştia au pătruns prinefracţie, în timpul nopţii, în incinta unei societăţi comerciale din comunaMărăcineni, judeţul Argeş. După ce au lovit şi imobilizat agentul de pază, ausustras din bancomatul amplasat într-o anexă a societăţii, 38.300 de lei,valoarea totală a prejudiciului fiind de 55.100 de lei.

O altă tâlhărie a avutloc în noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2010, în jurul orei 1.00, când suspecţiiau forţat uşa de acces într-o agenţie bancară din localitatea Şomcuta Mare,judeţul Maramureş şi l-au agresat şi imobilizat pe paznicul de serviciu.Suspecţii au încercat să forţeze uşa ATM-ului, dar întrucât a sunat telefonulfix, au părăsit incinta, sustrăgând o unitate centrală de calculator aparţinândagenţiei, precum şi telefonul mobil, sprayul lacrimogen şi butonul de panicămobil, bunuri ce se aflau asupra paznicului.

Altă faptă de tâlhăriea fost săvârşită în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2010, când având feţeleacoperite cu cagule, suspecţii au pătruns în sediul unei fabrici din sectorul 6al Capitalei, au imobilizat pompierul civil de serviciu şi au încercat să sustragăbani din bancomatul amplasat în clădirea de la intrare în incinta fabricii.

Totodată, în noapteade 5 spre 6 noiembrie 2010, după ce au intrat în sediul unei firme din RâmnicuVâlcea, acuzaţii au atacat paznicul societăţii, pe care l-au imobilizat şi l-audeposedat de armamentul din dotare, după care au spart bancomatul dispus înclădirea de la pază şi au sustras casetele cu sumele de bani din acesta.Suspecţii mai sunt acuzaţi şi de două fapte de furt calificat, comise înnoaptea de 4 spre 5 noiembrie 2010, când au încercat să sutragă valori dinsediul unei agenţii bancare din comuna Bocşa, judeţul Sălaj şi în noaptea de 5spre 6 noiembrie 2010, când intrat prin efracţie în incinta unei firme dinSibiu, de unde au încercat să sutragă bani din bancomatul situat într-oîncăpere de la parterul clădirii.

Suspecţii au fost duşipentru cercetări la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie.

La percheziţiile demarţi participă echipe formate din poliţişti, procurori şi anchetatori dincadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Gruparea Giuleşti estespecializată în comiterea de furturi şi tâlhării din societăţi comerciale şidin zone unde sunt amplasate ATM-uri, atât în Bucureşti cât şi în alte judeţeale ţării, precum şi de furturi auot.

Poliţia Română informaanterior că membrii grupării sunt acuzaţi că au pătruns prin efracţie în peste30 de societăţi comerciale, trei oficii poştale, două bănci şi într-un vagonmarfă, fiind suspectaţi de sustragerea a 11 case de bani, spargerea a treibancomate, precum şi de comiterea a cinci fapte de tâlhărie.

De asemenea, aceştiaau fost acuzaţi că sustrăgeau de la autoturisme, bani, tichete valorice,bijuterii din aur, aparate de aer condiţionat, telefoane mobile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...