2018-12-10 04:23


Percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, vizând comercializarea de produse etnobotanice

 |  10:11
Percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, vizând comercializarea de produse etnobotanice

ProcuroriiDIICOT Ploieşti fac, joi, şase percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, la magazine care comercializeazăproduse etnobotanice şi la locuinţele patronilor acestor magazine.

Potrivitşefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatăşi Terorism (DIICOT) Ploieşti, Ionuţ Botnaru, procurorii, împreună cu poliţiştide la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, fac trei descinderi în Bucureşti şi trei în Ploieşti, la magazine carevând produse etnobotanice şi la domiciliile patronilor acestor magazine.

La Bucureşti suntpercheziţionate două locuinţe şi un magazin, iar la Ploieşti sunt controlate trei magazine carevând etnobotanice.

Principalii suspecţi înacest caz sunt doi bărbaţi din Bucureşti, Alexandru Popescu în vârstă de 28 deani şi Aurelian Sorin Neculache în vârstă de 22 de ani. Aceştia sunt cercetaţipentru comercializare de substanţe etnobotanice, procurorii stabilind că magazinelepe care cei doi le deţin în Bucureşti şi Ploieşti au vândut astfel de substanţedupă ce activitatea magazinelor a fost suspendată de către Comisariatul pentruProtecţia Consumatorilor şi de către Garda Financiară.

Procurorul Ionuţ Botnaru adeclarat că cei doi au realizat zilnic, din vânzarea de etnobotanice, un profitcuprins între 1.500 şi 4.000 de lei.

La ora transmiterii acesteiştiri, anchetatorii au găsit la una dintre locuinţele percheziţionate plicuricu produse etnobotanice care fuseseră retrase din magazine din Ploieşti.

Conform sursei citate, ceidoi au cumpărat magazinele de la George Bogdan Boşcodeală, unul dintre cei maiimportanţi traficanţi de etnobotanice din România, care în vara anului trecut afost arestat de DIICOT Ploieşti şi trimis în judecată pentru trafic de droguri,dosarul în care Boşcodeală este judecat aflându-se pe rolul Tribunalului Galaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...