2018-10-17 08:46


Percheziţii în Piteşti în căutarea unor cămătari

 |  10:16
Percheziţii în Piteşti în căutarea unor cămătari

Autoritățile au organizat, miercuri, 8 percheziţii domiciliare în municipiul Piteşti şi în comuna Moşoaia, judeţul Argeş, pentru prinderea unor cămătari. Acuzații împrumutau sume cu dobândă mare persoanelor fizice, iar în cazul acelora care nu mai puteau plăti sechestrau bunuri și foloseau violența.

Procurorii DIICOT au reținut pentru audieri șase persoane din Piteşti.

Ion Mihalcea, Florin Mihalcea, Theodor Ionuţ Tudor, Giorgian Nicolae Gheorghe, Cătălina Cristina Gheorghe şi Valeriu Arvat sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Din primele cercetări s-a constatat că învinuiţii acordau împrumuturi cu dobândă între 20-100% pe lună unor persoane fizice din judeţele Olt şi Argeş. Victimele au fost obligate, prin ameninţare şi acte de violenţă, să semneze chitanţe olograf sau acte notariale prin care să ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept împrumut, fiind deposedate de bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.

Membrii grupului au cauzat un prejudiciu de peste 300.000 euro. 

Suportul tehnic a fost asigurat de către SRI - Secţia Judeţeană Argeş, iar cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IGPR - DIC şi BCCO Craiova, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-13

TAGURI: percheziții, cămătari, Pitești
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...