2018-12-11 03:10


PERCHEZITII INTR-UN DOSAR PRIVIND FURTURI DE TREI MILIOANE DE EURO. 21 de persoane au fost reţinute

 |  10:32
PERCHEZITII INTR-UN DOSAR PRIVIND FURTURI DE TREI MILIOANE DE EURO. 21 de persoane au fost reţinute

Mai multe percheziţii au loc marţi dimineaţă în cooperare cu autorităţilejudiciare din Franţa, Austria, Germania, într-un dosar privind furturi comisede români, cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro, la oratransmiterii acestei ştiri având loc descinderi în Maramureş şi Timiş.

PotrivitDIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism - Structura Centrală, Serviciul Teritorial Cluj şiServiciul Teritorial Timişoara au făcut 15 percheziţii domiciliare în judeţeleMaramureş şi Timiş, pentru depistarea a 21 de persoane pe numele cărora au fostemise mandate europene de arestare de către Tribunalul de Mare Instanţă dinBordeaux, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grupinfracţional organizat şi furt calificat pe teritoriul statului francez.

Deasemenea, autorităţile franceze fac cercetări cu privire la 62 de fapte de furt,comise de către cetăţeni români, în perioada ianuarie 2010 - martie 2011, dinstaţiuni franceze, marfa sustrasă constând în mare parte din bunurielectronice, televizoare, băuturi alcoolice şi produse cosmetice.

Valoarea estimată aprejudiciului este de trei milioane de euro.

Procurorii DIICOT au acţionatsimultan cu autorităţile judiciare din Franţa, Austria, Germaniaşi Ungaria.

Acţiunea a fost declanşatăurmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile judiciarefranceze, D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciarăinternaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţipe teritoriul statului român.

Parchetele din Bucureşti, Clujşi Timişoara aureţinut 21 de persoane

Poliţia Română informează că 21de persoane suspectate de comiterea pe teritoriul Franţei a mai multor furturi,cu un prejudiciu total de peste 3.000.000 de euro, au fost reţinute.

"Marţi, poliţişti ai DCCO,BCCO Cluj şi SCCO Maramureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT - StructuraCentrală, Serviciul Teritorial Cluj şi Serviciul Teritorial Timişoara, auefectuat 15 percheziţii domiciliare, dintre care 13 pe raza judeţului Maramureşşi două în judeţul Timiş, în vederea depistării a 21 de persoane pe numelecărora au fost emise mandate europene de arestare de către Tribunalul de MareInstanţă din Bordeaux, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire aunui grup infracţional organizat şi furt calificat pe teritoriul statuluifrancez", precizează sursa citată.

În urma probatoriuluiadministrat, Parchetele pe lângă Curţile de Apel Bucureşti, Cluj şi Timişoaraau dispus reţinerea celor 21 de suspecţi, aceştia urmând a fi prezentaţiinstanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...