2016-12-02 20:14

ULTIMA ORA


Percheziţii la sediul Standard & Poor's din Italia

 |  10:17
Percheziţii la sediul Standard & Poor's din Italia

Sediul Standard & Poor's din Italia a fost supus joi unor percheziţii organizate de către angajaţi ai poliţiei financiare italiene, agenţia fiind acuzată, în cadrul unei anchete, de 'manipularea pieţei prin difuzarea de predicţii false, lipsite de temei şi nesăbuite'.

Potrivit unor surse ale Parchetului, sunt implicați în acest caz trei analişti ai Standard & Poor's, unul de la Moody's, precum şi avocaţi ai celor două agenţii în Italia.

Acuzațiile se referă la 'divulgarea unor informaţii confidenţiale în lunile mai, iunie şi iulie 2011, ceea ce a dus la consecinţe negative cu privire la situaţia economico-financiară şi bancară a ţării'.  Aceste percheziţii au loc în contextul în care mai multe voci susțin, de mai mult timp în Italia, ca activitatea agenţiilor de rating trebuie să fie supravegheată de către o instituţie financiară internaţională independentă, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-24

TAGURI: Italia, S&P, percheziții, anchetăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Radio România, reacţie în urma percheziţiilor care au avut loc la SRR Radio România a reacţionat joi, în legătură cu percheziţiile care au loc la sediul... 17 Noi 2016 | (2)
Percheziţii DNA. Soțul șefei AEP ar fi încercat să fugă cu mai multe documente Soțul șefei Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, ar fi încercat să... 15 Noi 2016 | (2)