2018-10-17 09:23


Persoanele arestate preventiv vor fi excluse din PDL

 |  07:08
Persoanele arestate preventiv vor fi excluse din PDL

La finalul întâlnirii de lucru a Colegiului Director al PDL de la Vila Lac s-a decis modificarea Codului Etic al partidului în sensul sancţionării cu excluderea a persoanelor arestate preventiv, a declarat duminică seară preşedintele PDL, premierul Emil Boc.

"Am discutat despre Codul Etic al Partidului Democrat Liberal şi am luat decizia de a-l modifica astfel încât persoana arestată preventiv este exclusă de drept din partid", a declarat preşedintele PDL. Atât primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, cât şi Radu Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, ambii arestaţi la cererea DNA în două dosare de corupţie, au solicitat aplicarea procedurii de excludere din PDL, a precizat Emil Boc.  "De ce excludere şi nu demitere? Pentru că excluderea nu duce la pierderea mandatului de primar. Urmează, evident, să se desfăşoare procedurile judiciare în faţa instanţei de judecată unde fiecare poate să-şi demonstreze nevinovăţia", a explicat liderul PDL.  Fiindcă persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, PDL va lăsa autorităţile statului să-şi facă datoria şi nu se va împiedica în exercitarea actului de justiţie, a adăugat premierul.

De asemenea, Emil Boc a amintit și de cazul deputatului Daniel Oajdea, propus spre excludere din partid de BPJ al PDL Iaşi, a cărui soartă se va decide în cadrul şedinţei BPN al PDL de luni, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-01

TAGURI: Boc, PDL, arestate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...