2017-01-24 09:06


Personalităţile protestează împotriva legii maidanezilor

 |  16:05
Personalităţile protestează împotriva legii maidanezilor

Peste 130 de personalităţi din lumea artistică şi sportivă, alături de medici şi jurnalişti, au făcut un apel către preşedintele Traian Băsescu să nu promulge legea privind câinii fără stăpân, care prevede şi eutanasierea patrupedelor. “Aplecaţi-vă preocuparea şi asupra rugăminţii noastre de a nu promulga legea care permite eutanasierea câinilor care nu au avut şansa de-a fi mângâiaţi de un stăpân. Niciunul dintre noi nu crede că prezenţa lor pe stradă este un lucru normal. Sunt, însă, dacă există o voinţă politică reală, şi soluţii civilizate, umane şi eficiente”, spun reprezentanţii organizaţiei Vier Pfoten. Apelul este semnat de numeroşi actori, regizori, solişti şi compozitori, artişti plastici, sportivi, ziarişti, medici etc. Printre aceştia se numără actorii Radu Beligan, Marin Moraru, Draga Olteanu-Matei, Florin Piersic, Stela Popescu, Oana Pellea, Emil Hossu, Cezara Dafinescu, Claudiu Bleontz, Iurie Darie, Anca Pandrea, Coca Bloos, Ioan Gyuri Pascu, Geo Costiniu, Olga Delia Mateescu, Adela Mărculescu, Soby Czech, Monica Davidescu. Alături de actori, apelul este semnat şi de către regizorii Cristian Mungiu, Cătălina Buzoianu, Beatrice Rancea, Dan Piţa, soliştii de muzică uşoară Mirabela Dauer, Nicu Alifantis, Mihai Constantinescu, Aurelian Temişan, solista de operă Daniela Vlădescu, solista de muzică populară Irina Loghin, artistul plastic şi scenograf Doina Levintza, avocata Paula Iacob, jurnalistul Cristian Ţopescu, criticul de film Irina Margareta Nistor, medicul Monica Pop. Pe lista celor 133 de semnatari ai apelului se află şi sportivii Doina Melinte, Maricica Puică, Ivan Patzaichin, Leonard Doroftei, Lavinia Miloşovici, Sandra Izbasa, Gabi Szabo, Elisabeta Lipă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DUMITRU IUGA
02 Dec 2011

Tot respectul pentru valoarea profesionala a semnatarilor respectivei petitii. Numai ca eu cred ca multi dintre acestia au semnat ca primarul, fara sa citeasca legea incriminata. Ii ajut sa inteleaga fondul problemei - legea, in esenta, isi doreste sa adune cainii fara stapan din spatiul public si lasa comunitatile locale sa hotarasca, dupa ce sunt adunati in adaposturi, ce fac cu acestia dupa termenul rezonabil de 30 de zile. Comunitatea locala are libertatea sa le puna la dispozitie si un palat unde sa se lafaie pana cand le vine sorocul biologic. Cititi legea si poate redirectionati petitia catre comunitatile locale care au drept de decizie.
TOTO
03 Dec 2011

Pana cand mai tolerati haitele pe strazi ? "Elita" culturala promoveaza mizeria de pe strazile oraselor romanesti ! Mai ramane sa protestati si pentru hranirea sistematica a sobolanilor ...
GIGEL
03 Dec 2011

Atunci sa dea o lege de castrare a pseudo-personalitatilor (majoritatea comuniste) poate le mai piere glasul. Pe Anca Pandrea si Iurie Darie, sa-i futa cainii.
JEAN
03 Dec 2011

130 de distrusi moral sa ia acasa cainii si sa ii intretina ei. Restul de cateva milioane de cetateni ne-am saturat de haite de caini, de tonele de rahat imprastiate peste tot.
CEMAMADRACU
04 Dec 2011

E clar ca nu e de bine: cand am vazut-o ca semnatara si pe Paula Iacob...
ADRIAN
04 Dec 2011

Aștept din partea „personalităților” o soluție concretă, măcar una, care să ducă la dispariția de pe străzi în maximum 3 luni a câinilor vagabonzi. Dacă nu, valorificarea lor rapidă, Pielea la pantofi (ce bun era năbucul) iar carnea la zoo!!
ETA
05 Dec 2011

oamenii acestia cu renume stiu ce au semnat, si ii felicit. si le multumesc pentru capacitatea de a rationa, fara ura, fara frustrari, cu intelegere si umanitate.
ETA
05 Dec 2011

@gigel gigi, cine te-a suparat, mami? ce sa-ti dea mami - o aluna, o maslina, o banana printre gratii?
PEHASH
05 Dec 2011

Cu siguranta in momentul in care au semnat au si donat o suma consistenta catre Vier Pfoten, suma cu care asociatia va aduna de pe strazi si va tine pana la moarte toti cainii comunitari din Romania. Sau nu? Ah, am uitat.. vier pfoten de fapt nici nu prea se ocupa cu asa ceva. Ei nu fac nimic, doar ii critica pe ceilalti.
ADRIAN
06 Dec 2011

Daca prezenta cainilor pe strada nu este un lucru normal, de ce se opun strangerii lor in adaposturi? Ce se va face in continuare cu ei depinde de costurile necesare. E clar ca nu se pot cheltui sume enorme cu intretinerea lor in adaposturi pe timp nelimitat. Banii acestia pot fi alocati pt nevoile oamenilor, care au prioritate fata de animale. De ce nu au gasit ei solutii civilizate si umane de atatia ani? Incat s-a ajuns ca nr victimelor muscate de caini sa fie in jur de 13.000 persoane in 2010 iar 2 persoane au fost chiar sfasiate anul asta. Sigur cei 130 de semnatari nu mai semnau petitia daca erau rude cu victimele! Toleranta a luat sfarsit. Trebuie luate solutii radicale atunci cand se ajunge sa-ti fie frica sa mai iesi pe strada, in special seara. Sondajele arata clar opinia majoritatii bucurestenilor, care nu mai vor maidanezi pe strazi. Raportat la cei 130 de semnatari stransi de asociatiile pro animale, este clar ca majoritatea trebuie sa aiba castig de cauza!
VASILE
13 Dec 2011

cele 130 de persoane asa zise personalitati daca asta vor sa-i adune si sa-i tina in casa pe banii lor nu pe banii nostri Sunt oameni care nu au ce manca si ei vor sa crestem acesti maidanezi care nu fac decat mizerie si nu mai poti trece prin anumite locuri din cauza lor deoarece au devenit extrem de rai
Random image