2017-01-22 20:29


Pescador turcesc urmărit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră români

 |  13:47
Pescador turcesc urmărit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră români
Echipaje ale Poliţiei de Frontieră au pornitvineri în apropiere de Tuzla în urmărirea unui pescador turcesc care se opuneacontrolului ofiţerilor, ambarcaţiunea îndreptându-se spre apele bulgăreşti,deşi asupra acestuia au fost trase zeci de focuri de armă.

Ofiţeriiromâni au continuat urmărirea şi după ce pescadorul a reuşit să intre în apeleteritoriale bulgăreşti, aceştia anunţând omologii bulgari despre situaţia ambarcaţiunii.

Pescadorula intrat, vineri la prânz, în apele teritoriale bulgăreşti, poliţiştii defrontieră nereuşind deocamdată interceptarea vasului, a declarat, pentruMEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă.

Ela precizat că au fost notificate autorităţile bulgare, poliţiştii de frontierăromâni continuând urmărirea în apele bulgăreşti, în baza unui protocol încheiatcu partea bulgară.

Echipajeale Poliţiei de Frontieră au pornit în urmărirea pescadorului turcesc vineridimineaţă, în jurul orei 8.30, când vasul a fost depistat în apropiere deTuzla.

Pescadorula fost detectat la 70 de mile marine de Tuzla, iar în momentul în care Poliţiade Frontieră a încercat să ia legătură cu echipajul pentru a face un controlnava a pornit în direcţia opusă. Echipajul pescadorului a refuzat să opreascăambarcaţiunea, ignorând somaţiile verbale şi acustice ale poliţiştilor români.

Ofiţeriiau tras aproximativ 30 de focuri de armă de avertisment spre prova şi pupanavei, însă echipajul nu a oprit pescadorul şi a continuat să se îndrepte cătreteritoriul Bulgariei. De asemenea, poliţiştii au tras alte 30 de focuri de armăspre zona de propulsie a navei, însă tot fără rezultat.

Potrivitlui Fabian Bădilă, comandantul pescadorului şi-a postat toţi oamenii pe punte,pentru ca poliţiştii de frontieră să nu poată trage spre navă.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisar şef Adrian Burcea, adeclarat, la rândul său, că nava se numeşte "Ahmed Comoglu".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VARANGA53
30 Mai 2011

Domnule,daca e adevarat ce spune dl.Badila, precum ca tot echipajul pescadorului era pe punte,ce ia impiedicat pe "politistii"nostri sa traga in propulsor?Trebuia sa se faca o excursie pe Marea Neagra pentru a se executa concurs de tir?Asta e INCOMPETENTA !

Adauga un comentariu

Random image