2017-01-23 10:38


Peste 100 de protestatari din Piaţa Universităţii au fost reţinuţi

 |  07:13
Peste 100 de protestatari din Piaţa Universităţii au fost reţinuţi

Poliţiștii au reţinut 113 protestatari care au venit, luni, în Piaţa Universităţii. Asupra acestora au fost găsite cuţite, bastoane telescopice, droguri, lanţuri şi pietre. Mulţi dintre tinerii care încercau să ajungă în zona manifestanţilor au fost întorşi din drum, fie ridicaţi şi duşi la dube, în condiţiile în care sute de persoane au fost percheziţionate şi legitimate de jandarmi.

O parte dintre cei reținuți aveau asupra lor fie obiecte considerate periculoase la o manifestaţie, gen briceag sau şurubelniţă, fie nu aveau acte de identitate.

Până la finalul protestului, în jurul orei 24.00, au fost duse la secţii de poliţie 113 persoane, 40 de manifestanţi fiind ridicaţi de jandarmi din zona magazinului Cocor pentru că intenţionau să blocheze carosabilul, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Marius Militaru.

Autoritățile au identificat printre persoanele reținute doi bărbaţi care aveau asupra lor cuţite şi bastoane telescopice, o femeie găsită cu un cuţit, precum şi un alt bărbat depistat în zona Spitalului Colţea cu un pistol cu bile, pentru care nu avea acte de provenienţă.

De asemenea, în urma controalelor, au fost depistate persoane care aveau droguri, dar şi rucsacuri pline cu pietre şi lanţuri. Toate obiectele confiscate în Piaţa Universităţii au ajuns la Secţia 15 de Poliţie.

Un cameraman al Jandarmeriei i-a filmat pe cei care nu s-au putut legitima, în momentul în care erau interogați în legătură cu identitatea, scrie Mediafax.

În acest context, o maşină parcată pe strada Constantin Mille, din apropierea Pieţei Universităţii, a ars, luni seară, în întregime. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor, informează realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-17

TAGURI: reținuți, protestatari, Piața_UniversitățiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image