2017-01-22 20:33


Peste 1.000 de autovehicule, blocate în trafic

 |  11:34
Peste 1.000 de autovehicule, blocate în trafic

Alin Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a declarat, vineri, că peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore. 

Un număr de 53 de drumuri naţionale sunt blocate total sau parţial, pentru deszăpezire. ''În Tulcea şi Constanţa sunt închise 131 de drumuri judeţene. În Tulcea toate drumurile naţionale au fost închise de joi după-amiază, din dispoziţia prefectului. Unele dintre acestea au fost închise temporar, doar pentru ca utilajele de deszăpezire să poată acţiona. În Constanţa aproape toate drumurile judeţene au fost închise preventiv'', a explicat purtătorul de cuvânt al IGSU.

Aproximativ 2.300 de persoane au fost salvate şi evacuate, în cursul zilei de joi, dintre acestea 77 - din Afumaţi, Popeşti şi Şindriliţa - au fost cazate de autorităţile publice locale. ''Aproximativ 55 de localităţi din ţară au rămas izolate din cauza drumurilor comunale blocate. Alte 139 de localităţi din Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa şi Constanţa au alimentarea cu energie electrică întreruptă, parţial sau total. Acestea se adaugă celor aproape 120 de localităţi în care nu s-a putut remedia alimentarea cu energie electrică sau în care încă se lucrează la acest lucru'', a adăugat oficialul IGSU.

De asemenea, la acţiunile din ultimele 24 de ore au participat 3.800 de oameni - poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, militari MApN, lucrători ai CNADNR.

''S-a acţionat cu 538 de mijloace de intervenţie - maşini de poliţie, camioane, ambulanţe. De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a transportat un cetăţean cu hemoragie din Dâmboviţa la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Mai avem trei solicitări pentru elicopter în Călăraşi, pentru transportul unor persoane bolnave. S-a încercat în cursul zilei de joi să se dea curs solicitării, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile acesta a trebuit să se întoarcă. Vom încerca să dăm curs solicitărilor astăzi (n.r.- vineri)'', a precizat Alin Maghiar.

Militarii MApN şi pompierii militari au împărţit carburanţi, mâncare, apă şi ceai cald persoanelor din autovehiculele blocate, în cursul nopţii de joi spre vineri, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-13

TAGURI: autovehicule, trafic, autostrăzi, drumuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image