2017-01-21 23:38

ULTIMA ORA


Peste 1.200 de solicitări ale Ambulanţei în Bucureşti şi Ilfov

 |  11:04
Peste 1.200 de solicitări ale Ambulanţei în Bucureşti şi Ilfov

Un număr de 1.290 de solicitări, dintre care 75 pentru cod galben şi roşu, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov.

La adăposturi au fost duse 53 de persoane, iar 15 solicitări au fost pentru traumatisme prin cădere pe gheaţă, 42 pentru fracturi, entorse, luxaţii, a declarat dr. Alis Grasu. Acesta a făcut apel către populaţie să aibă răbdare în ceea ce priveşte consultaţiile de urgenţă la domiciliu, explicând că se ajunge mai greu la aceste cazuri.

Serviciul de Ambulanţă colaborează foarte bine cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Ambulanţele au fost echipate corespunzător - cu lopeţi, spărgătoare de gheaţă, saci cu nisip şi sare.

Dr. Alis Grasu a explicat că urgenţele care pun în pericol viaţa, adică urgenţe majore, sunt încadrate la cod roşu, iar cazurile care sunt urgenţe, dar nu pun în pericol viaţa intră sub incidenţa codului galben.  De asemenea, medicul a avertizat că populaţia trebuie să ia în calcul o alimentaţie corespunzătoare cu proteine, lichide calde şi să se evite consumul de alcool, dar şi să evite deplasările şi să apeleze la o îmbrăcăminte adecvată, ciorapi de bumbac sau lână, fular pentru protecţia gâtului, mănuşi, căciulă, scrie Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-13

TAGURI: Bucureşti, Ilfov, ambulanţăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image