2019-02-22 06:43


Peste 20 la sută din angajaţii SNLO se vor afla zilnic în şomaj tehnic

 |  17:00
Peste 20 la sută din angajaţii SNLO se vor afla zilnic în şomaj tehnic

Peste20 la sută din angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) sevor afla zilnic în şomaj tehnic pe parcursul acestui an, au anunţat, miercuri,administraţia şi sindicatele din unitate.

Conformunui comunicat transmis, miercuri, de administraţia şi sindicatele din SNLO,măsura ar urma să fie aplicată în contextul unui plan prin care administraţiadoreşte să diminueze cu 11% cheltuielile de personal.

Potrivitsursei citate, cheltuielile din cadrul SNLO vor fi diminuate pe parcursulacestui an şi la alte capitole, prevederi existente în contractul colectiv demuncă urmând să fie modificate ca atare. În consecinţă, modificările respectivevor viza procentul în care sunt decontate biletele de odihnă şi tratament,plata posturilor în zilele libere de sâmbătă şi duminică, cuantumul tichetelorcadou, transportul de personal, activităţile cultural-sportive, precum şidiurnele de deplasare.

Deasemenea, administraţia SNLO şi sindicatele au analizat posibilitatea reduceriinumărului de personal TESA, precum şi trimiterea în concediu de aşteptare asalariaţilor care îndeplinesc condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă şistagiu complet de cotizare. Ultima măsură ar urma să fie aplicată pentru 388 desalariaţi, care, până la 31 decembrie 2013 ar urma să fie plătiţi cu 75% dinsalariul de bază, la care se adaugă sporul de vechime.

Administraţiaşi sindicatele menţionează că salariile brute ale angajaţilor din SNLO nu vorfi afectate de deciziile luate în urma negocierilor purtate după ce liderulsindical Marin Condescu a semnat, luni, un protocol cu ministrul Economiei, IonAriton.

Protocolulrespectiv prevedea trimiterea într-un program de aşteptare de până la doi ani aaproximativ 4.300 de salariaţi, Condescu declarând atunci că, astfel, suntevitate disponibilizările, iar cheltuielile sunt reduse cu până la 23%.

AngajaţiiSNLO au stat şi în cursul anului trecut şi câte două săptămâni pe lună în şomajtehnic, cererea de cărbune fiind extrem de redusă faţă de posibilităţile deexploatare ale societăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...