2017-01-18 01:37

ULTIMA ORA


Peste 2600 de unităţi de învăţământ ar putea fi închise

 |  07:14
Peste 2600 de unităţi de învăţământ ar putea fi închise

Potrivit raportărilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene la ora 19,00, se preconizează ca luni, 6 februarie, să fie închise la nivel naţional 2.667 de unităţi de învăţământ, a anunţat, duminică seara, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului(MECTS).

Şcolile vor funcţiona în 16 judeţe, însă în celelalte situaţia se prezintă diferit. Un comunicat de presă al MECTS arată că un număr de 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ, în timp ce alte 14 judeţe înregistrează închiderea a mai mult de 10 unităţi de învăţământ.

În judeţul Buzău, toate unităţile de învăţământ vor fi închise în afara grădiniţelor şi şcolilor generale din municipiul Buzău. De asemenea, decizia suspendării cursurilor a fost luată pentru toate unităţile de învăţământ din judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa de către inspectoratele şcolare judeţene.  

Toate şcolile din mediul rural sunt închise în judeţele Iaşi, Botoşani şi Galaţi, iar în judeţul Călăraşi vor funcţiona şcolile din Călăraşi, Lehliu Gară, Olteniţa, Fundulea, Budeşti. 

Măsurile care se impun pentru siguranţa şi confortul elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice vor fi luate de către inspectorii şcolari generali la solicitarea MECTS, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-13

TAGURI: MECTS, şcoli, învăţământ, naţionalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image