2017-01-22 14:19

ULTIMA ORA


Peste 300.000 de ouă aduse din Ungaria, confiscate în vama arădeană Nădlac

 |  12:32
Peste 300.000 de ouă aduse din Ungaria, confiscate în vama arădeană Nădlac

Peste300.000 de ouă provenind din Ungaria au fost confiscate în vama arădeanăNădlac, după ce autorităţile de control au descoperit nereguli în acte şiprivind firma destinatară şi au stabilit că marfa urma să fie vândută pe"piaţa neagră" din România.

Transportulde ouă a fost oprit, luni seară, la intrarea în ţară prin Nădlac şi a fostverificat de către comisarii Gărzii Financiare Arad.

Dindocumentele prezentate de şofer, care este cetăţean ungar, reieşea că ouăleprovin de la un producător din statul vecin şi urmau să ajungă la o firmă dinPetrachioaia, judeţul Ilfov.

Îndocumente scria că se transportă o cantitate mult mai mică de ouă, respectiv151.200 de bucăţi, însă în momentul în care transportul a fost oprit din cauzaunor nereguli privind firma destinatară, şoferul a recunoscut că transportă302.400 de ouă.

Potrivitşefului Gărzii Financiare Arad, comisarul şef Anton Pop, firma destinatară afost verificată pe loc, în Vama Nădlac, prin sistemul informatic, şi s-aconstatat că era dată în consemn la frontieră din 24 decembrie 2010. Comisariidin Ilfov constataseră, la acea dată, că firma nu poate fi găsită la sediuldeclarat şi că nu are nici sediu secundar.

"Echipade comisari a concluzionat că acest transport urma să fie introdus pe piaţaneagră în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datoratebugetului general consolidat al statului", a declarat, marţi, comisarulAnton Pop.

Întreagacantitate de ouă a fost confiscată, marfa valorând 60.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image