2016-10-22 10:22

ULTIMA ORA


Peste 300 de protestatari arestaţi la Moscova

 |  07:58
Peste 300 de protestatari arestaţi la Moscova

Fiindcă încercau să organizeze un marş de protest contra desfăşurării alegerilor legislative în Rusia, peste 300 de protestatari, printre care și bloggerul Aleksei Navalni, au fost arestaţi luni seară la Moscova.

Pentru a denunţa modul în care s-au desfăşurat alegerile legislative, aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat, sub o ploaie puternică, în centrul Moscovei luni după-amiază. Poliţia a anunţat un număr de doar 2.000 de manifestanţi.

'Peste 300 de persoane au fost arestate, inclusiv (Ilia) Iaşin şi (Aleksei) Navalni, care au chemat activ la nesupunere faţă de poliţie', a precizat serviciul de presă al poliţiei capitalei. Alegerile legislative de duminică, câştigate de partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, au fost marcate de multiple acuzaţii de fraudă, iar aceste proteste reprezintă o mobilizare a opoziţiei de o rară anvergură în ţară. Sute de militanţi au încercat sa mărşăluiască spre Comisia Electorală Centrală, dar poliţia a blocat accesul pe mai multe străzi şi a procedat la interpelări, în special în piaţa Lubianka, unde este situat sediul FSB(Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB). La aceste alegeri legislative Rusia Unită al lui Vladimir Putin a suferit un regres, obţinând 49,35% din voturi, cu 15 puncte mai puţin comparativ cu scorul din 2007 (64,3%), informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-30

TAGURI: Moscova, proteste, alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Transportatorii acuză “tertipurile” ASF și ameninţă cu noi proteste Scandalul de pe piaţa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) părea că se... 04 Oct 2016 | (0)
Proteste față de uciderea ursului la Sibiu Aproximativ 100 de oameni au protestat vineri seara în Sibiu faţă de decizia autorităţilor de... 15 Oct 2016 | (8)