2017-01-21 19:24

ULTIMA ORA


Peste 30 de răniți doar în Piaţa Universităţii

 |  07:11
Peste 30 de răniți doar în Piaţa Universităţii

Un număr de 33 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, după ce au participat duminică la manifestaţia din Piaţa Universităţii. În cea de-a treia zi a manifestaţiilor din centrul Bucureştiului, noi ciocniri violente au avut loc între protestatari şi forţele de ordine, care au apelat la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

În zona bulevardului Elisabeta din București, forţele de ordine au intervenit duminică, în jurul orei 23,30, cu gaze lacrimogene pentru a dispersa grupurile de protestatari.

Dr. Bogdan Opriţa, medicul şef al SMURD Bucureşti, a declarat că 17 dintre răniți au ajuns în spitale, 4 fiind jandarmi, cu traumatisme cranio cerebrale, intoxicaţii cu gaze lacrimogene şi fracturi deschise.

La Universitate, după miezul nopţii, traficul a reintrat în normal, în zonă mai aflându-se doar câteva zeci de persoane, masate la fântâna de la Arhitectură. Două maşini de pompieri, o ambulanţă și efective de jandarmi se aflau încă în acea zonă. Conform reprezentanţilor jandarmeriei, cel puţin 25 de persoane au fost conduse la secţiile de poliţie.

Duminică protestele s-au mutat în zona Pieţei Unirii, spre deosebire de sâmbătă seara, când ciocnirile între manifestanţi şi forţele de ordine au avut loc la Universitate. Purtând fesuri şi fulare pe faţă pentru a nu putea fi recunoscuţi, protestatarii, cei mai mulţi extrem de violenţi, au comis acte de vandalism și au incendiat refugiile staţiilor de autobuz și pubelele, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-05

TAGURI: protest, Piața_Universității, București, rănițiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image