2018-12-19 13:47


Peste 3.700 de deţinuţi sunt amnistiați în Turkmenistan

 |  11:56
Peste 3.700 de deţinuţi sunt amnistiați în Turkmenistan

Peste 3.700 de deţinuţi, printre care 30 de cetăţeni străini, sunt amnistiaţi sâmbătă de preşedintele Turkmenistanului, Kurbanguly Berdymukhamedovînainte de încheierea lunii Ramadanului. 

Preşedintele Kurbanguly Berdymukhamedov, care deține putrea absolută peste națiunea turkmenă de 5,4 milioane, majoritat musulmană, continuă practica predecesorului său, Saparmurat Niyazov, de a elibera unui număr mare de prozonieri pentru a marca date importante. „În Turkmenistan, noi iertăm sistematic cetăţeni din ţara noastră şi din state străine care s-au abătut, şi-au acceptat vina şi se căiesc sincer”, a afirmat preşedintele Kurbanguly Berdymukhamedov, informează Reuters. Până în prezent autorităţile turkmene nu au făcut cunoscut numărul deţinuţilor din penitenciare. Deşi Berdimuhamedov a promis reforme economice, acesta beneficiază de puteri nelimitate în Turkmenistan, a patra ţară cu cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume.

Doar Eritrea şi Coreea de Nord au avut indici mai slabi decât statul ex-sovietic în clasamentul alcătuit, în 2010, de organizaţia Reporteri fără Frontiere privind libertatea presei. Majoritatea oponenţilor vocali ai preşedintelui s-au refugiat în alte state. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de independenţă Tadjikistan, o altă ex-republică sovietică, intenționează, de asemenea, o amnistie în masă. Guvernul tadjik plănuiește să elibereze 15.000 de prizonieri, inclusiv rebeli, care au luptat împotriva autorităților în războiul civil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...