2017-01-20 18:03

ULTIMA ORA


Peste 400 de jandarmi şi pompieri sunt în concediu medical

 |  15:40
Peste 400 de jandarmi şi pompieri sunt în concediu medical

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, că peste 400 de jandarmi şi pompieri sunt, în acest moment, în concediu medical, el subliniind că situaţia concediilor medicale trebuie verificată de Corpul de control şi de structurile abilitate ale MAI.

Traian Igaş a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, la Botoşani, stadiul procesului de restructurare a unităţilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR) şi, respectiv, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit unui comunicat de joi al MAI.

Ministrul a precizat că, la nivel naţional, joi, au încetat raporturile de serviciu a 1.015 angajaţi din cadrul IGJR şi a 1.127 de angajaţi din cadrul IGSU. Traian Igaş a menţionat că, la această dată, se află în concediu medical 291 de jandarmi şi 126 de pompieri. Ministrul a cerut ca situaţia concediilor medicale să fie verificată de Corpul de control şi de structurile abilitate ale MAI.

"În perioada 2007-2008 au fost încadraţi în structurile MAI, din sursă externă, aproximativ 20.000 de oameni. A fost o măsură nefirească, o decizie politică nejustificată în condiţiile în care situaţia operativă nu a suferit modificări majore. Acum suntem nevoiţi să redimensionăm structurile de ordine şi siguranţă publică şi să le facem cât mai eficiente", a spus ministrul citat în comunicat.

Traian Igaş a cerut structurilor judeţene să coopereze şi să crească eficienţa acţiunilor împotriva contrabandei cu produse accizabile şi criminalităţii stradale. Ministrul a menţionat că, în perioada următoare, inspectoratele judeţene ale poliţiei de frontieră vor fi comasate, în funcţie de graniţele externe, scrie Mediafax.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, declara, în urmă cu o săptămână, la Arad, că începând cu luna aprilie au fost concediaţi cinci mii de angajaţi din structurile MAI, în cadrul procesului de restructurare a ministerului, iar alţi cinci mii vor pleca din sistem în perioada septembrie-octombrie.

Traian Igaş spunea că, până la finele anului, MAI va avea cu zece mii de angajaţi mai puţini, urmând ca pentru moment concedierile să fie oprite.

"Deja au părăsit sistemul circa cinci mii de oameni, de la 1 aprilie, şi urmează ca de săptămâna viitoare să plece cei puşi la dispoziţie de la Jandarmerie şi ISU, urmând ca cei de la Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră să părăsească sistemul în prima jumătate a lunii octombrie", spunea ministrul, care a adăugat că este vorba de alţi cinci mii de oameni care vor fi disponibilizaţi.

"Putem spune că vom avea cu zece mii de oameni mai puţini în MAI. Aici ne vom opri în primă fază", adăuga Igaş.

Referitor la angajaţii concediaţi, Igaş a spus că este vorba de "cei mai slab pregătiţi".

"Au fost şi unele contestaţii în procesul de evaluare, pe care le-am soluţionat pe fiecare în parte, şefii de armă au avut această sarcină, dar din ce am constatat în deplasările la nivel naţional au plecat cei mai slab pregătiţi", declara Igaş.

Ministrul a afirmat că, în perioada următoare, după definitivarea procesului de restructurare, va avea loc modernizarea structurilor MAI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image