2016-12-08 18:12

ULTIMA ORA


Peste 6.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în Constanţa

 |  14:17
Peste 6.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în Constanţa

În urma a nouă percheziţii efectuate la punctele de lucru ale unei firme aflate în municipiile Constanţa şi Medgidia, un bărbat a fost reţinut pentru evaziune fiscală, iar peste 6.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţişti.

Percheziţiile au fost finalizate vineri seară, fiind vizate domicilii, puncte de lucru, sediu social şi mijloacele de transport ale unei societăţi comerciale, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Păduraru.

Prejudiciul adus bugetului este estimat la circa 27.000 de lei, fiind depistate circa 124.000 de ţigarete netimbrate sau cu timbre 'Ucraina', susceptibile a fi contrafăcute.

Verificările financiar contabile au scos la iveală o lipsă în gestiunea firmei de 150.000 de lei. Persoana reţinută este acuzată de ''evaziune fiscală, speculă, înşelăciune, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete, colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a mărfurilor ce trebuiau plasate sub un regim vamal'', mai ales că bărbatul ştia că ţigările provin din contrabandă. Ancheta continuă pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, percheziţiile fiind organizate de ofiţeri ai Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Constanţa, pe baza informaţiilor furnizate de Direcţia de Operaţiuni Speciale, sub directa supraveghere a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-20

TAGURI: contrabandă, Constanța, țigăriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Şapte persoane, reţinute de DIICOT pentru trafic cu ţigări de contrabandă DIICOT a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că șapte persoane au fost reţinute, acesta... Acum 5 ore | (0)
Sibiu. Trei tineri care au furat o sută de cartuşe de ţigări, căutaţi de poliţişti Poliţiştii caută trei tineri care au spart un magazin din apropierea Spitalului Judeţean Sibiu... 02 Dec 2016 | (0)