2018-12-18 13:05


Peste 70.000 de pasageri blocaţi pe aeroporturi

 |  10:15
Peste 70.000 de pasageri blocaţi pe aeroporturi

După decizia conducerii companiei aeriene australiene Qantas de a opri la sol toate avioanele ca urmare a conflictului social care îi afectează activitatea de mai multe săptămâni, peste  70.000 de pasageri sunt blocaţi duminică pe aeroporturile din întreaga lume.

Începând de sâmbătă, de la ora 06.00 GMT, toate zborurile companiei au fost anulate.

Compania a anunțat că angajaţilor implicaţi în proteste li se va interzice accesul începând de luni dimineaţa, ceea ce obligă Qantas să "menţină toate avioanele la sol " până la soluționarea conflictului.

Pentru reluarea unor noi negocieri un tribunal de arbitraj, convocat duminică la iniţiativa guvernului, ar putea să suspende greva pentru o perioadă de trei luni sau ar putea ordona o reglementare definitivă a conflictului. Această ultimă variantă este preferată de autorități. 

În urma protestelor piloţilor, tehnicienilor şi personalul de la sol, care cer creşteri salariale şi contestă planul companiei de a concentra operaţiunile internaţionale asupra regiunii Asia-Pacific, Qantas estimează pierderi de 51,2 milioane de euro. "Pentru a-i ajuta pe pasagerii blocaţi" pe aeroporturi, compania Qantas, Virgin Australia, a anunţat, duminică, sporirea capacităţii de transport cu 40.000 de locuri în următoarele două săptămâni, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-05

TAGURI: Qantas, pasageri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...