2018-12-16 19:32


Peste 80 de persoane, evacuate din două case ocupate abuziv în centrul Capitalei

 |  13:29
Peste 80 de persoane, evacuate din două case ocupate abuziv în centrul Capitalei

Peste 80 de persoane, între care şi 38de copii, au fost evacuate, joi dimineaţă, din două case de pe Bulevardul PacheProtopopescu din Capitală, după ce locuitorii din zonă au reclamat scandalurileşi furturile celor care ocupau ilegal imobilele, transformate într-un focar deinfecţie.

Acţiuneaa început la ora 6.00, din cele două clădiri, formate din parter şi etaj, fiindevacuate 82 de persoane, dintre care 38 de copii. Aceste persoane erau"cazate" ilegal în cele două case spaţioase de pe bulevardul PacheProtopopescu nr. 33 - 35, lăsate în paragină de proprietar şi transformateîntr-un focar de infecţie şi cartier general al bandelor de hoţi, au spusreprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

"Denenumărate ori, locuitorii din zonă au semnalat scandalurile, tâlhăriile şibeţiile, mai ales că aceştia se dedau la furturi şi ameninţări la adresalocuitorilor din zonă, care erau îngroziţi şi speriaţi pentru viaţa lor. Pelinia ilegalităţilor comise se număra inclusiv branşarea frauduloasă lareţelele electrice din zonă, cu care sustrăgeau curent pentru folosul propriu,punându-se în pericol grav prin instalaţiile artizanale pe care le-aucreat", au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Persoanelegăsite în cele două imobile au fost identificare de angajaţii Poliţiei Locale aPrimăriei Sectorului 2, pentru depistarea urmăriţilor locali sau generali carese ascund prin case abandonate. Cei 38 de copii au fost preluaţi de angajaţiiDirecţiei de specialitate a Primăriei Sectorului 2.

Proprietarul clădirii a primit o amendă de 100.000 de lei pentrucă nu au întreţinut imobilul, el nefiind la prima sancţiune de acest fel.

Cele douăcase au fost închise de către Primăria Sectorului 2, pentru ca cei care au fostevacuaţi să nu se întoarcă să locuiască în aceste imobile, iar branşamenteleilegale la reţelele electrice au fost desfiinţate.

Persoaneleevacuate care aveau în acte ultimul domiciliu în Sectorul 2 au fost informatecă pot beneficia de sprijin din partea Primăriei Sectorului 2, respectiv copiisă fie preluaţi în sistemul de protecţie, iar adulţii că pot merge la Adăpostulde Urgenţă "Sfântul Pantelimon".

Cei careaveau ultimul domiciliu în acte în alte sectoare ale Capitalei sau în altelocalităţi ale ţării au fost îndrumaţi către primăriile de unde provin, pentrua primi sprijin de la aceste instituţii.

Potrivitprimarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, imobilele abandonate de proprietaricare sunt utilizate de infractori sau în sprijinul săvârşirii unor fapteinfracţionale ar trebui preluate prin hotărâri de instanţe de către primării,pentru a fi puse la dispoziţia persoanelor fără locuinţe, decizie care ar puteafi luată printr-un proiect de lege.

În urmă cu osăptămână, alte aproximativ 40 de persoane, printre care şi şase copii, au fostevacuate dintr-un imobil din Sectorul 2, pe care-l ocupau ilegal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-27
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...