2017-01-20 10:11

ULTIMA ORA


PF DANIEL DESPRE IPS BARTOLOMEU: Mare pierdere pentru Biserică şi pentru spiritualitatea românească

 |  10:16
PF DANIEL DESPRE IPS BARTOLOMEU: Mare pierdere pentru Biserică şi pentru spiritualitatea românească

Trecerea la cele veşnice a ÎPS Bartolomeu Anania, mitropolit al Clujului,Albei, Crişanei şi Maramureşului, este o mare pierdere pentru Biserica noastrăşi pentru spiritualitatea românească, întrucât a fost un apărător al credinţeiortodoxe şi un locomotor al spiritualităţii, spune PF Daniel.

Într-uncomunicat de marţi al Patriarhiei Române, PF Daniel transmite un mesaj decondoleanţe întregii Mitropolii şi vorbeşte despre personalitatea lui IPSBartolomeu Anania.

"Cumare tristeţe am aflat trecerea la cele veşnice a ÎnaltpreasfinţituluiMitropolit Bartolomeu al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în searaaceasta (luni - n.r.). Considerăm căeste o mare pierdere pentru Biserica noastră şi pentru spiritualitatea românească,deoarece Înaltpreasfinţitul Mitropolit Bartolomeu a fost un apărător alcredinţei ortodoxe şi un locomotor al spiritualităţii româneşti. A îmbinatcredinţa şi cultura într-o armonie roditoare. A arătat experienţa vieţii înţară şi străinătate. Avea un spirit misionar foarte accentuat şi un dinamismdeosebit. În mod cuprinzător a găsit întotdeauna, cu toate că vârsta eraînaintată, metode noi de pastoraţie şi se adapta la evoluţia societăţii în aşafel încât Biserica să fie recunoscută şi respectată prin hotărârile ei, dar maiales prin activitatea ei şi mă refer aici în primul rând la folosireamijloacelor moderne de comunicare în masă pentru a răspândi cuvântul luiDumnezeu. Desigur, noi considerăm că în Împărăţia Cerurilor va fi în companiasfinţilor autori ai Sfintei Scripturi, ai Sfinţilor Prooroci, ai SfinţilorApostoli pentru că a lucrat cu multă osteneală la traducerea şi diortosireaSfintei Scripturi", este mesajul patriarhului.

Acesta aexprimat condoleanţe pentru întreaga Arhiepiscopie a Vadului, Feleacului şiClujului şi pentru întreaga Mitropolie a Clujului, Albei, Crişanei şiMaramureşului.

MitropolitulClujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat într-o rezervă specială aSecţiei de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I dinCluj-Napoca, a murit luni.

, a fost depus, luni seară,la Catedrala ortodoxă din Piaţa "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, dupăce o scurtă slujbă de pomenire a avut loc în curtea Arhiepiscopiei Ortodoxe dinmunicipiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image