2016-10-27 04:12

ULTIMA ORA


Phenianul a testat trei rachete cu rază scurtă de acţiune

 |  09:49
Phenianul a testat trei rachete cu rază scurtă de acţiune

Un oficial al Ministerului Apărării de la Seul a anunțat, vineri, că autoritățile nord-coreene au testat trei rachete cu rază scurtă de acţiune în această săptămână, în cadrul unui test aparent de rutină.

Potrivit oficialului sud-coreean, Phenianul a lansat miercuri în apele estice rachete KN-02, care sunt de obicei desfăşurate împotriva unor ţinte terestre şi au o rază de aproximativ 75 mile (120 kilometri). Noul test este văzut ca o parte a încercărilor Nordului din ultimii ani de a creşte raza de acţiune şi precizia rachetelor cu rază scurtă de acţiune, în contextul în care Coreea de Nord încearcă să consolideze puterea noului lider Kim Jong -Un, după moartea tatălui său Kim Jong-Il.

'Dacă Nordul dorea să transmită un mesaj, ar fi lansat un număr mai mare de rachete cu rază mai lungă de acţiune', a declarat Kim Jin-moo, un expert nord-coreean în domeniul apărării în Coreea de Sud, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: Coreea_de_Nord, Phenian, rachete, testComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Rachete rusești, răspuns la scutul antirachetă Sistemele de rachete Iskander, desfășurate recent în regiunea Kaliningrad, enclavă rusă între... 17 Oct 2016 | (2)