2017-01-21 21:48

ULTIMA ORA


Piţurcă: “Mutu are o vârstă şi trebuie să ne obişnuim şi fără el”

 |  14:09

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat luni că meciul amical cu Belgia, de vineri, de la Liege, marchează debutul pregătirilor pentru campania de calificare la Cupa Mondială din 2014.

''Urmează două jocuri amicale cu echipe puternice, Belgia şi Grecia. Începem, astfel, pregătirile pentru campania de calificare la CM 2014. Adversarii sunt extrem de valoroşi şi puternici. Sper să jucăm şi cu Grecia, până la urmă. Am adus o serie de jucători noi la lot. Pentru noi este important şi rezultatul şi vrem să câştigăm'', a spus Piţurcă, într-o conferinţă de presă.

''Primul meci oficial este destul de departe, în toamna anului viitor, iar până atunci, în afară de aceste două partide, mai avem un joc cu Uruguay, acasă, la începutul anului viitor, şi încercăm să perfectăm şi alte confruntări amicale'', a mai spus selecţionerul.

Legat de absenţele unor jucători de bază precum Mutu, Pantilimon, Săpunaru, Tamaş, Marica şi alţii, Piţurcă a spus: ''Am adus la lot jucători care au avut cel puţin două meciuri în luna precedentă. De la această regulă o excepţie este Tătăruşanu, dar el este portar şi l-am adus să crească fizic şi moral alături de noi. Am vorbit cu Mutu. El a dorit să vină, dar el are o vârstă şi putem să ne gândim că în viitor va trebui să jucăm fără el''.

În privinţa lui Marius Niculae, golgheterul la zi al Ligii I, cu 12 reuşite, Piţurcă a spus că strategia pentru aceste jocuri impune apariţia unor jucători noi, de viteză. ''Eu ţin la Marius Niculae şi el se va regăsi în lotul pentru preliminarii, mai ales în întâlnirile de acasă'', a subliniat Piţurcă.

Legat de meciul cu Grecia, se speră că luni se vor finaliza negocierile, iar partida va avea loc în Austria, pe 15 noiembrie, potrivit Agerpres.

''Grecia a solicitat ca partida să se joace în Germania, pentru că acolo e o comunitate elenă puternică, dar Germania a refuzat pe motive de securitate. Noi am găsit un alt loc, în Austria. Partea română şi partea elenă au fost de acord ca jocul să se dispute în Austria, tratativele sunt avansate şi sperăm ca azi să avem finalizarea documentelor'', a precizat Piţurcă.

Selecţionerul a mărturisit că s-a decis ca meciul cu Grecia să nu fie în România pentru că ''nu dorim ca suporterii români să ne înjure permanent''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image