2019-03-19 10:10


Plângere la Parchet după îndepărtare drapelului României de pe o clădire din Sfântu Gheorghe

 |  14:11
Plângere la Parchet după îndepărtare drapelului României de pe o clădire din Sfântu Gheorghe

Fundaţia"Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe a depus la Parchet o plângerepenală împotriva unor autori necunoscuţi după ce drapelele României şi ale UEde pe Casa cu Arcade, amplasate de fundaţie,au fost îndepărtate.

Fundaţia"Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe a înaintat ParchetuluiTribunalului Covasna o plângere penală pentru săvârşirea, de către autorinecunoscuţi, a infracţiunii de furt calificat şi ofensă adusă unor însemne,după ce drapelele României şi ale UE au fost îndepărtate de pe Casa cu Arcade.

PreşedinteleFundaţiei "Mihai Viteazul", Maria Peligrad, arată în plângere că, înbaza contractului de comodat înregistrat la Primăria Sfântu Gheorghe în martie2009, fundaţiei i-a fost dată în folosinţă, ca sediu, o parte a imobiluluicunoscut sub denumirea de “Casa cu Arcade".

Potrivit surseicitate, în zilele de 24 - 25 septembrie şi 1 - 2 octombrie, Fundaţia"Mihai Viteazul" a organizat o serie de manifestări pentru a marca 20de ani de activitate.

"Cu aceastăocazie, deoarece autorităţile municipale au arborat pe faţada imobilului doarun drapel albastru - auriu pe care este reprodusă stema oraşului SfântuGheorghe, am considerat oportun să arborăm pe imobil drapelul Uniunii Europeneşi drapelul României. Facem precizarea că acest imobil este o clădire publicăşi că în acest imobil Fundaţia Mihai Viteazul îşi are sediul", arată MariaPeligrad.

Aceasta adaugăcă "se pare", însă, că arborarea celor două drapele "aderanjat" şi "ele au fost înlăturate", membrii fundaţieiobservând lipsa celor două drapele în urmă cu 23 de zile.

"Faţă deaceastă situaţie vă rugăm să deschideţi un dosar penal pentru furt calificat şiofensă adusă unor însemne, cu atât mai mult cu cât membrii fundaţiei considerăcă ele au fost înlăturate ca o manifestare ostilă îndreptată împotrivadrapelului României. (...) Vă rugăm să audiaţi toate persoanele care ar puteafurniza relaţii despre cele întâmplate", susţine preşedintele fundaţiei.

De asemenea,conducerea fundaţiei a transmis primarului Antal Arpad o scrisoare prin care îlinformează că urmează să arboreze drapelul Uniunii Europene şi drapelulRomâniei pe "Casa cu Arcade", clădire publică ce adăposteşte sediulFundaţiei "Mihai Viteazul" şi al altor ONG-uri.

"Însituaţia în care nu sunteţi de acord cu acest demers vă rugăm să ne comunicaţimotivele Dumneavoastră", se arată în scrisoare.

DrapelulRomâniei amplasat de Fundaţia "Mihai Viteazul" pe Casa cu Arcade dinSfântu Gheorghe a fost îndepărat recent, la cererea conducerii Primăriei,edilul Antal Arpad susţinând atunci că este "o anarhie" şi că unelepersoane pun steaguri pe clădirile oraşului fără aprobare.

Primarul dinSfântu Gheorghe, Antal Arpad, îşi exprima, într-o conferinţă de presă,nemulţumirea faţă de faptul că drapelul României a fost amplasat, fărăaprobarea municipalităţii, pe sediul Casei cu Arcade, un monument istoric dincentrul oraşului, care găzduieşte mai multe ONG-uri din judeţ. Primarul AntalArpad declara că, la cererea Primăriei, a fost îndepărtat steagul amplasat peclădire, în urmă cu două zile, de conducerea Fundaţiei "MihaiViteazul".

"Pe Casa cuArcade există steagul oficial al oraşului, este steagul nostru numărul unu şioricine orice steag mai vrea să pună acolo, fiind vorba de o clădire aPrimăriei, vine şi ne cere şi atunci decidem dacă aprobăm sau nu. Dar asta esteanarhie, că cineva se urcă pe o scară şi pune un steag. Mâine vine altcineva şipune un alt steag", spunea Antal.

O parte dinclădirea Casei cu Arcade, un monument istoric legat de evenimentele revoluţieidin 1848, adăposteşte ONG-uri din judeţul Covasna, dar acolo este amenajată şio sală multifuncţională pentru conferinţe şi expoziţii.

Casa cu Arcade aintrat în patrimoniul municipalităţii în urmă cu mai bine de şase ani.Anterior, clădirea a adăpostit Arhivele Române.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...