2018-12-12 07:20


Plănuia un atac cu bombă împotriva fostului său liceu

 |  07:10
Plănuia un atac cu bombă împotriva fostului său liceu

Un adolescent de 17 ani, Jared Kano, a fost acuzat, miercuri, de plănuirea unui atentat cu bombă împotriva fostului său liceu cu scopul de a depăşi numărul victimelor produse în masacrul din Columbine, în 1999. Acesta a fost reținut de poliție.

„Ofiţerii noştri au descoperit în camera lui material pentru fabricarea explozibilelor”, a declarat şefa poliţiei din Tampa, Jane Castor. Deși la percheziţie, nu au fost descoperite arme, americanul mai fusese arestat anterior pentru port mascat de armă. Kano a fost denunțat de un anonim care a telefonat poliţiei, avertizând-o de complot. „Avem nevoie de cetăţeni angajaţi să păstreze comunitatea în securitate. Evenimentele de marţi sunt un exemplu perfect, ceea ce ne-a permis să evităm un foarte grav incident”, a comentat Jane Castor, informează Agerpres. Fiindcă acuzatul mai fusese arestat şi supus unor controale regulate ale forţelor de ordine, autoritățile îl cunoșteau foarte bine.

Un masacru în care 13 persoane au fost ucise şi alte 23 rănite, s-a produs în 20 aprilie 1999, când doi elevi au deschis focul în liceul Columbine, în statul american Colorado.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...