2018-12-19 05:59


Platini are încredere în planul lui Blatter de reformare a FIFA

 |  17:43
Platini are încredere în planul lui Blatter de reformare a FIFA

Şeful UEFA, Michel Platini, susţine că preşedintele FIFA Sepp Blatter este cu adevărat motivat să apeleze la reforme concrete de asanare a lumii fotbalului după ultimele scandaluri de corupţie, relatează agenţia AP, citată de Agerpres.

Blatter va anunţa vineri prima etapă a unui plan de reformă pe scară largă, promis de liderul FIFA încă din luna iunie după cazurile de corupţie şi acuzaţiile de încălcare a codului etic, care au decredibilizat forul internaţional.

''Am impresia că Blatter este cu adevărat motivat să schimbe anumite lucruri. Sperăm că promisiunile lui Blatter vor deveni fapte şi nu doar idei'', a declarat Platini, înaintea sesiunii de 2 zile a Comitetului executiv FIFA de la Zurich.

Fostul fotbalist francez a precizat că nu cunoaşte detaliile planului de reforme iniţiat de preşedintele FIFA. ''Nu ştiu exact punct cu punct, pentru că este treaba lui să organizeze asta'', a adăugat Platini, văzut ca succesor al elveţianului la alegerile din 2015.

Nu este clar nici dacă acest Comitet executiv va lua o serie de măsuri pentru schimbarea unor regulamente sau va aştepta aprobarea celor 208 de naţiuni afiliate la FIFA, cu prilejul congresului din luna mai, la Budapesta.

UEFA are 8 membri în comitetul executiv al FIFA, ce însumează 21 de persoane.

Platini a menţionat că federaţiile europene i-au mandatat pe reprezentanţii lor să solicite schimbări la FIFA, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-10

TAGURI: UEFA, Michel Platini, FIFA, Sepp Blatter
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...