2017-01-22 12:12

ULTIMA ORA


Ploile au făcut ravagii în Brazilia: Peste 250 de morţi din cauza inundaţiilor

 |  13:06
Ploile au făcut ravagii în Brazilia: Peste 250 de morţi din cauza inundaţiilor
Regiuneamuntoasă din apropiere de Rio de Janeiro se confruntă cu "cea mai gravăcatastrofă din istoria sa, potrivit autorităţilor, după ce a fost devastată deploile care au provocat moartea a cel puţin 250 de persoane.

Înaceastă regiune turistică situată la 100 de kilometri de Rio, ploile căzute înnoaptea de marţi spre miercuri au provocat inundaţii şi alunecări de terensoldate cu victime.

Astfel,250 de persoane au murit în intemperiile care au afectat sud-estul Braziliei dedouă zile. Luni şi marţi, 13 persoane au decedat în urma inundaţiilor dinregiunea Sao Paulo, cea mai mare metropolă din ţară.

Teresopolis,un oraş cu 180.000 de locuitori situat la 100 de kilometri de Rio, a fost celmai afectat, cu 122 de morţi, a anunţat televiziunea de ştiri GloboNews.

"Nuam văzut aşa ceva decât la televizor, ai fi zis că este un film de groază. Caseşi maşini au fost luate de torenţii de apă, era înspăimântător", apovestit Angela, în vârstă de 55 de ani.

GloboNewsa difuzat imagini impresionante surprinse din elicopter cu torenţi de apăcurgând pe versanţi şi case luate de noroi.

SecretarulMediului din statul Rio, Carlos Minc, a calificat aceste ploi drept "ceamai gravă catastrofă din istoria Teresopolis".

Numărulmorţilor a ajuns la 97 în oraşul Nova Friburgo, la 140 de kilometri de Rio.Printre aceste victime figurează trei pompieri care participau la operaţiunilede salvare.

Înoraşul vecin Petropolis, fostă colonie imperială, au fost înregistrate 18decese, a declarat primarul, dar această cifră ar putea să crească la 40,potrivit GloboNews.

Aceastăregiune, unde altitudinea este de peste 2.200 de metri, este o destinaţiefavorită încă din secolul al XIX-lea pentru locuitorii din Rio, care fug decăldura sufocantă de pe coastă în timpul verii.

"Esteo mare catastrofă, o mare calamitate", a declarat primarul dinTeresopolis, Jorge Mario Sedlacek.

Bilanţula crescut pe tot parcursul zilei, pe măsură ce echipele de salvare ajungeau lasatele sau la casele izolate în munţi. În absenţa străzilor, locuitorii au fosttransportaţi cu elicopterul.

Celpuţin 1.000 de persoane au rămas fără adăpost şi zeci de poduri şi străzi aufost distruse la periferia Teresopolis, a explicat primarul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image