2017-01-18 03:56

ULTIMA ORA


Poliţia americană caută un al doilea suspect după atacul armat din Arizona

 |  13:43
Poliţia americană caută un al doilea suspect după atacul armat din Arizona

Poliţiaamericană crede că autorul atacului de sâmbătă din Arizona, soldat cu şasemorţi şi 12 răniţi, nu a acţionat singur, iar autorităţile examinează şi uncolet suspect primit de Gabrielle Giffords, membră a Camerei Reprezentanţilor,rănită grav în urma atacului, relatează AFP.

"Avemmotive să credem că a venit (la locul atacului) însoţit de o altăpersoană", a spus Clarence Dupnik, şeriful comitatului Pima, carecoordonează ancheta asupra atacului armat.

Ela adăugat că agresorul are antecedente penale şi a refuzat să discute cupoliţiştii în timpul interogatoriilor.

Conformpostului de televiziune Fox News, autorităţile analizează şi un colet suspectadresat biroului parlamentar al lui Giffords. Coletul, primit înainte de ataculde sâmbătă, are aparenţa unei cutii de cafea, a precizat Fox News, fără a oferialte detalii.

Giffordsa suferit o rană la cap şi a fost supusă sâmbătă unei intervenţii chirurgicale,aflându-se în stare critică.

Într-undiscurs televizat, preşedintele american, Barack Obama, a denunţat "otragedie pentru întreaga ţară", precizândcă printre victime se numără şi un judecător federal şi o fetiţă în vârstă denouă ani.

Suspectularestat la locul atacului, Jared Lee Loughner, în vârstă de 22 de ani, adeschis focul sâmbătă dimineaţă asupra participanţilor la o întâlnire cuGiffords, desfăşurată în parcarea unui hypermarket din Tucson, Arizona. Presa americană a relatat că ela încercat să fugă după atac, dar a fost imobilizat şi reţinut de trecători,fiind ulterior predat în custodia forţelor de ordine.

GabrielleGiffords a fost aleasă în Camera Reprezentanţilor în 2006, obţinând un altreilea mandat la alegerile legislative din noiembrie. Obama, care a afirmat căGiffords îi este prietenă, a promis o anchetă amplă asupra incidentului şi aprecizat că l-a trimis la Tucson pe directorul FBI, Robert Mueller, pentru acoordona investigaţiile.

Giffordseste soţia astronautului Mark Kelly, care se pregătea, în momentul atacului,pentru o misiune spaţială, urmând să se alăture, în primăvara acestui an,fratelui său geamăn aflat deja la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Printrepoliticienii care au dat publicităţii mesaje de susţinere pentru Giffords s-anumărat şi Sarah Palin, fostă candidată la funcţia de vicepreşedinte al SUA.Palin a criticat-o în trecut pe Giffords pentru votul în favoarea reformeisistemului asigurărilor de sănătate, adoptat de Congres în luna martie, iarcircumscripţia reprezentantei democrate a fost marcată drept ţintă pe o hartă aStatelor Unite prezentată de Palin înaintea alegerilor legislative dinnoiembrie.

PoliţiaCapitoliului, care asigură protecţia congresmenilor la Washington, le-a solicitat acestora sâmbătă"să ia măsuri de precauţie rezonabile pentru securitatea proprie".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-12-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image