2018-12-18 20:13


Poliția dorește reformarea Codului Rutier

 |  12:00
Poliția dorește reformarea Codului Rutier

Liviu Popa, șeful Poliţiei Române, a declarat vineri seară că amenzile vor deveni mai aspre, iar Codul Rutier va renunța la sistemul „inutil" cu puncte.

Șeful Poliţiei Române a adăugat că permisele nu vor mai putea fi ridicate atât de uşor, sistemul de penalizare pe baza punctelor nefiind eficient. Acesta își dorește amenzi mai dure, în special pentru şoferii ce comit nereguli în regimul vitezei, spunând că "dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro".

Permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de uşor, iar pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură, relatează Realitatea TV.

Fiindcă în Ungaria, la un an după adoptarea legeii răspunderii obiective, s-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964, șeful Poliţiei Române dorește să implementeze și în România acest sistem.  Acestă lege prevede ca răspunderea contravenţională să cadă pe proprietarul maşinii cu care s-a comis neregula, indiferent cine o conduce, iar procesul verbal prin care se constată amenda să fie executoriu, neputând fi contestat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...