2017-01-22 07:49

ULTIMA ORA


Poliţia elenă a dejucat un posibil atentat la metroul din Atena

 |  12:07

Poliţia elenă a dejucat un posibil atentat la metroul din Atena, dezamorsând un dispozitiv incendiar artizanal descoperit sâmbătă sub scaunul conductorului în timpul opririi într-o staţie la capăt de linie.

Acesta este primul incident de acest tip semnalat în capitala Greciei, iar anchetatorii consideră puţin probabil ca mecanismul artizanal să fi putut funcţiona. Dispozitivul artizanal cu efect întârziat într-o ramă de metrou din Atena, ce avea ca destinaţie aeroportul, era compus dintr-un mecanism cu ceas, baterii şi patru litri de benzină.

Deşi, de mai mulţi ani, atentatele cu mecanisme explozive artizanale sunt frecvente în Atena, ele au vizat clădiri şi vehicule publice, sedii bancare şi reprezentanţe diplomatice, însă nu transportul în comun.

Mişcările împotriva autorităţilor locale, mişcările ce protestează în prezent împotriva austerităţii dictate ţării superîndatorate de FMI şi UE, în contrapartidă cu salvarea ei financiară, au fost acuzate până în prezent de iniţierea acestor acţiuni.

Brigada antiteroristă a încredinţat ancheta asupra posibilului atentat Siguranţei din Atena, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-02

TAGURI: dispozitiv, atentat, Atena, metrou, artizanalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image