2017-01-24 09:01


Poliţia norvegiană a descoperit şi distrus explozibil stocat la ferma lui Anders Breivik

 |  13:40
Poliţia norvegiană a descoperit şi distrus explozibil stocat la ferma lui Anders Breivik

Poliţia norvegiană a anunţatmarţi că a descoperit şi distrus explozibil stocat la ferma închiriată deAnders Behring Breivik, bărbatul care a recunoscut că este autorul masacruluisoldat cu 76 de morţi vineri în Norvegia.

Poliţia a refuzat să dezvăluienatura şi cantitatea explozibilului găsit.

"Explozibili au fost găsiţila fermă. Am considerat că este preferabil să nu îi deplasăm şi aceştia au fostdistruşi la faţa locului într-o explozie controlată", adeclarat Trine Dyngeland, o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Behring Breivik, care aplanificat atentatele de mult timp, închiriase o fermă la nord de Oslo, oficialpentru a cultiva legume.

Potrivit presei norvegiene,el a făcut însă acest lucru probabil pentru a putea achiziţiona îngrăşămintechimice fără a genera suspiciuni, ceea ce i-a permis să fabrice bomba care adistrus sediul Guvernului vineri, povocând moartea a opt persoane, informează Mediafax.

La începutul lui mai, el aachiziţionat şase tone de îngrăşământ, potrivit Centralei de achiziţiiagricole.

După atentatul cu maşină-capcană,el a deschis focul asupa unei reuniuni a tineretului laburist pe insula Utoeya,la circa 40 de kilometri de Oslo, provocând moartea a 68 de persoane.

În cursul audierilor,Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, s-a declarat angajat într-o cruciadăpentru a "salva Norvegia şi Europa occidentală de o invazie musulmană, întrealtele".

El a fost plasat luni înarest preventiv pentru o perioadă de opt săptămâni, care poate fi reînnoită,iar primele patru le va petrece la izolare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image