2018-12-13 13:19


Poliţia vrea să reducă numărul autoturismelor de Bulgaria

 |  11:18
Poliţia vrea să reducă numărul autoturismelor de Bulgaria

Poliţia dorește să reducă circulaţia autoturismelor înmatriculate în alte ţări pe teritoriul României, deoarece acestea sunt mult mai greu de verificat în trafic. Şoferii care îşi înmatriculează maşinile într-o țară străină nu vor mai putea circula cu autovehiculele în România mai mult de trei luni.

Potrivit unui proiect înaintat de Poliţia Rutieră Ministerului de Interne, românii care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria sau în orice altă ţară a Uniunii Europene nu vor mai putea să circule mai mult de trei luni. 

Autoritățile justifică utilitatea acestui proiect prin faptul că şoferii care conduc mașini înmatriculate în alte ţări pot scăpa ușor de sancţiunile din România.

După prima oprire in trafic, masina va fi introdusă într-o bază de date, iar după 90 de zile aceasta va trebui fie înmatriculată în Romania.

Fiindcă numărul mașinilor înmatriculate în străinătate, în special în Bulgaria, a crescut, acestea sunt foarte greu de identificat în trafic în cazul unui accident, dacă au toate actele în regula sau dacă au asigurări şi impozite plătite la zi. De asemenea, propietarul unei maşini cu număr de Bulgaria poate scăpa de plata amenzilor, mai ales a celor de radar, informează realitatea.net.

Pentru a scăpa de plata taxei de poluare din România, în ultimii ani, mulți și-au înscris autoturismele în Bulgaria. Poliţia rutieră estimează că în România circulă în jur de 100.000 de maşini cu numere de Bulgaria, fără a avea o evidență clară acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...