2016-10-27 22:05

ULTIMA ORA


Politicienii germani dezbat posibilitatea plecării Greciei

 |  11:41
Politicienii germani dezbat posibilitatea plecării Greciei

Secretarul general al Partidului Democraţii Liberi din coaliţia de guvernământ condusă de Angela Merkel, Christian Lindner, a declarat, luni, că posibilitatea ca Grecia să părăsească zona euro nu poate fi exclusă.

Christian Lindner a explicat că obiectivul este de a menţine Grecia în zona euro. Dacă guvernul grec va continua implementarea măsurilor de austeritate şi a celorlalte modificări, banii promişi de europeni vor ajunge în continuare în Grecia.

Lindner nu exclude posibilitatea intrării Greciei în incapacitate de plată. „Într-o analiză finală, nu trebuie exclusă posibilitatea ca Grecia să vrea sau să trebuiască să părăsească zona euro”, a declarat acesta, potrivit Agerpres. Efectele recesiunii asupra statelor europene au transformat Germania întru-un lider în salvarea celorlalţi membri ai zonei euro, compuse din 17 naţiuni.  În același timp, autoritățile germane cer schimbări ale politicii fiscale pe termen lung în Europa.

De asemenea, ministerul finanţelor german analizează posibilul impact al falimentului grecesc și reintroducerea drahmei.

Indiferent dacă statul grec rămâne sau nu în zona euro, Fondul European de Stabilitate Financiară (FESF) va juca un rol fundamental în administrarea incapacității de plată.

Deși cancelarul Angela Merkel refuză ideea părăsirii zonei euro de către Grecia, mulţi politicieni importanţi din coaliţia aflată la guvernare în Germania, vehiculează intens acest scenariu pentru a creşte presiunea asupra Atenei, informează .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-08

TAGURI: Grecia, faliment. politicieni, Germania, MerkelComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Merkel, mesaj pentru români: nu renunță la libera circulație Germania doreşte relaţii amicale cu Marea Britanie, însă va continua să insiste ca Londra să... 15 Oct 2016 | (33)
Academia de Poliţie, fabrică de doctorate pentru politicieni, oameni de afaceri şi funcţionari ai statului Lista celor 623 de doctori fabricaţi la Academia de Poliţie a fost publicată. Printre... 25 Oct 2016 | (3)