2017-01-21 00:06

ULTIMA ORA


Poliţist arestat pentru că furniza informaţii infractorilor

 |  09:36
Poliţist arestat pentru că furniza informaţii infractorilor

Fiind acuzat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) că furniza informaţii confidenţiale unor persoane anchetate penal, în schimbul unor sume de bani, un poliţist de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bucureşti a fost arestat pentru 29 de zile.

Adrian Constantin Dogărel, 33 de ani, subcomisar în cadrul IGPR - DGPMB- Serviciul de Investigare a Fraudelor, a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea infractorului, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al DIICOT. În schimbul unor beneficii financiare, poliţistul a furnizat mai multor persoane cercetate informaţii confidenţiale din cadrul unui dosar penal, instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Informând pe învinuiţi cu privire la planul de anchetă și interceptările convorbirilor telefonice efectuate, poliţistul a zădărnicit urmărirea penală în cauză şi a contribuit la alterarea probelor. De asemenea, acesta a oferit date esenţiale referitoare la momentele operative, avizând persoanele cercetate cu privire la măsurile ce urmau a fi dispuse în cauză. Ancheta continuă și față de alți ofițeri de poliţie, din cadrul BCCO Bucureşti, prin intermediul cărora erau obţinute datele.

Încercând să părăsească teritoriul României cu destinaţia Singapore, poliţistul a fost reţinut de către procurori pe aeroportul Henri Coandă, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-09

TAGURI: DIICOT, arestat, polițistComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image