2017-01-24 03:10


Poliţiştii Rutieri declanşează duminică o amplă acţiune

 |  16:23
Poliţiştii Rutieri declanşează duminică o amplă acţiune

Poliţiştii rutieri, sub coordonareaDirecţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vordesfăşura duminică, începând cu ora 15.00, o acţiune pe şoselele din judeţeleBacău, Harghita, Neamţ, Sibiu şi Vaslui, fiind amplasate radare în cascadă.

De asemenea, poliţiştii vor supraveghea traficul rutier laintrarea în Capitală, pentru fluidizarea circulaţiei, prevenirea blocajelorrutiere şi a evenimentelor negative, întrucât, şi la acest sfârşit de săptămânăse estimează un flux numeros de autovehicule.

"Acţiuneavizează verificarea respectării de către participanţii la trafic a regimuluilegal de viteză şi prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondulvitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic", spune PoliţiaRomână.

Astfel,în intervalul orar 15.00 - 20.00, poliţişti de la rutieră şi de ordine publicăacţionează pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, diminuarea număruluiaccidentelor rutiere produse pe fondul excesului de viteză, precum şi pentrureducerea gradului de victimizare a populaţiei prin producerea de accidente rutiere.

Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor folosiaparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei dedeplasare a autovehiculelor, unele dintre acestea urmând a fi amplasate în"cascadă" în locurile cu risc sporit de producere a accidentelorrutiere.

Acţiunilepoliţiştilor au ca obiectiv şi depistarea cazurilor de depăşireneregulamentară, traversare neregulamentară a drumului public sau de neacordarede prioritate pietonilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image