2017-01-19 23:18

ULTIMA ORA


Poliţistul care şi-a omorât părinţii e în moarte cerebrală. Acesta s-a împuşcat în faţa iubitei sale

 |  13:04
Poliţistul care şi-a omorât părinţii e în moarte cerebrală. Acesta s-a împuşcat în faţa iubitei sale
Poliţistul din Oradea care şi-a împuşcatmortal părinţii, miercuri noapte, după care a încercat să se sinucidă, fiindinternat în comă la Spitalul Judeţean din Oradea, nu are nicio şansă desupravieţuire, fiind în moarte cerebrală, potrivit medicilor.

"În data de 15 iunie 2011, în jurul orei21.30, Venter Gabriel Cristian, în vârstă de 33 de ani, s-a deplasat cuautoturismul proprietate personală la locul de muncă al tatălui său, VenterGavril, în vârstă de 58 de ani - la CFR Auto Terminal Est Oradea, unde,întâlnindu-l, l-a împuşcat cu două gloanţe în abdomen, după care s-a deplasatla locuinţă, unde se afla mama sa, Venter Mărioara, în vârstă de 51 de ani, pecare de asemenea a împuşcat-o. S-a deplasat apoi la locuinţa prietenei sale pecare a informat-o telefonic în legătură cu faptele sale, după care s-a împuşcatîn cap", se arată în comunicatul Parchetului.

Agentulde poliţie este cercetat pentru omor calificat şi omor deosebit de grav, adeclarat, joi, procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului depe lângă Tribunalul Bihor.

ManagerulSpitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Carmen Pantiş, adeclarat, joi, că poliţistul este în moarte cerebrală şi că "nu mai arenicio şansă de supravieţuire".

Pede altă parte, în noaptea de miercuri spre joi la Parchetul Tribunalului Bihorau fost audiate mai multe persoane, între care iubita poliţistului şi soţulacesteia.

Încursul zilei de joi, la Oradea urmează să ajungă o echipă a Corpului de controlal Poliţiei Române, pentru a stabili cum a justificat poliţistul Gabriel Venterridicarea de la Poliţia municipală a armei cu care şi-a împuşcat mortalpărinţii.

Conformunor surse judiciare, echipa Corpului de control a IGPR va face verificări şiîn privinţa modului în care poliţistul a părăsit serviciul cu arma din dotare.

Potrivitsurselor citate, poliţistul a ieşit din serviciu miercuri la ora 16.00, când arfi trebuit să predea arma la camera de armament a Poliţiei municipiului Oradea.

Miercurinoapte, poliţistul Gabriel Venter şi-a împuşcat mortal părinţii, după care şi-atras un glonţ în cap, el fiind dus la spital în comă profundă.

Prim-procurorulParchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat că tragiceleevenimente au început miercuri, în jurul orei 21.30, când Venter a mers cumaşina personală la locul de muncă al tatălui său, care lucra pe strada Rampei,în zona Triajului CFR, ca agent de pază. Poliţistul l-a împuşcat în zonaabdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

Ulterior,poliţistul a mers la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o, după care s-aîmpuşcat în cap, în interiorul autoturismului, în maşină fiind găsit pistolulagentului.

Ocolegă de-a tatălui poliţistului, Raveica Cioancă, martor la incident, adeclarat că, înainte să fie împuşcat de către fiul său, bărbatul se întâlnisecu soţia sa. Martora a mai povestit că a auzit două focuri de armă, după care avăzut maşina poliţistului demarând în trombă în jurul orei 21.40.

Potrivitanchetatorilor, poliţistul s-a dus apoi la locuinţa mamei sale şi a împuşcat-o,după care a plecat la locuinţa unde stă iubita sa, o femeie căsătorită, careare un copil. Ajuns aici, poliţistul şi-a sunat iubita, aceasta a coborât, ceidoi au avut o discuţie, după care poliţistul s-a urcat în maşina personală şis-a împuşcat în cap în faţa femeii, afirmă anchetatorii.

AlinaDinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, adeclarat că poliţistul Gabriel Venter, în vârstă de 33 de ani, era încadratdirect la Poliţia de Frontieră Bihor în 2001, după care în 2009 a fosttransferat la Poliţia municipiului Oradea, unde şi-a desfăşurat activitatea caagent de siguranţă publică până în urmă cu o lună, când s-a transferat laPoliţia de proximitate.

Potrivitsursei citate, din primele date a reieşit că ar fi vorba despre o dramăsentimentală, fiind primul caz de acest gen din judeţul Bihor, poliţistul avândo relaţie cu o femeie căsătorită, care nu era aprobată de către familia sa.

Dinua mai spus că la toate testările psihologice poliţistul Venter a fost declaratapt şi, totodată, de-a lungul activităţii sale, el a primit numai calificativede "bine" şi "foarte bine".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri