2017-01-24 05:07


Poliţistul din Târgovişte bătut de un interlop, în stare gravă la Spitalul Floreasca

 |  14:59
Poliţistul din Târgovişte bătut de un interlop, în stare gravă la Spitalul Floreasca

CodruţOprea, poliţistul din Târgovişte bătut de un membru al clanului Ghenosu înseptembrie 2010, a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind laTerapie Intensivă, în stare septică gravă, a declarat, joi, purtătorul decuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

MediculBogdan Opriţa a spus că poliţistul Codrul Oprea a fost transferat, miercuriseară, de la Spitalul Ministerului Administraţiei şi Internelor "DimitrieGerota", unde a fost spitalizat în ultima perioadă, la Spitalul de UrgenţăFloreasca, fiind internat în secţia de Terapie Intensivă.

CodruţOprea a fost intubat şi protezat respirator, fiind ajutat să respire de cătreaparate. Acesta are şi o complicaţie pulmonară, prognosticul medicilor fiindrezervat.

PoliţistulCodruţ Oprea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa a fost dusîn comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noapteade 4 spre 5 septembrie 2010, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-unbar din Târgovişte, de către George Daniel Uţă, membru al grupării Ghenosu.

Dupăce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la locul faptei, ieşind pe un geam dela toaleta localului Irish Pub din Târgovişte. El a fost prins în 5 septembrie2010, într-un apartament din Bucureşti, fiind arestat preventiv şi acuzat detentativă de omor.

CodruţOprea a suferit două intervenţii chirurgicale de mare risc pentru îndepărtareahematomului de la nivelul creierului şi pentru efectuarea unei decompresiicerebrale.

Laînceputul lunii noiembrie 2010, Codruţ Oprea a fost transferat la o clinicăspecializată în neurochirurgie din Austria. El a fost adus în ţară lasfârşitul lunii martie şi a fost internat iniţial la Spitalul Militar dinCapitală, ulterior fiind transferat la Spitalul MAI "DimitrieGerota".

Purtătorulde cuvânt al MAI, Marius Militaru, declara atunci că starea neurologică apoliţistului Codruţ Oprea s-a ameliorat în ultima vreme, însă, pentru oîmbunătăţire mai mare, el a fost transferat la Spitalul Militar din Capitală,pentru a fi înconjurat de familie şi de persoane care vorbesc limba maternă. Elpreciza că poliţistul Codruţ Oprea este tratat la Spitalul Militar la aceleaşistandarde medicale ca în Austria.

MariusMilitaru adăuga că MAI va suporta în continuare cheltuielile legate de tratamentullui Codruţ Oprea, precizând că reprezentanţii clinicii austriece unde acesta afost internat urmează să trimită facturile în original, pentru a fi decontate.

AdrianOprea, tatăl poliţistului Codruţ Oprea, declara atunci că o comisie de medici aMAI a decis ca acesta să fie transferat la un spital din Bucureşti. El susţineacă decizia MAI nu ţine cont de faptul că în toată perioada de spitalizare în Austria starealui Codruţ Oprea s-a ameliorat, iar transferul nu se justifică în condiţiile încare costul spitalizării este aproximativ egal.

ReprezentanţiiMAI precizau însă că decizia transferului poliţistului de la clinica din Vienaîn Bucureşti nu aparţine conducerii ministerului.

"Aşacum am informat şi public, pentru a discuta cu specialiştii care îl au înasistenţă pe pacientul Oprea Constantin Codruţ şi pentru o evaluare a stării desănătate, doi medici specialişti din Direcţia Medicală şi Spitalul de Urgenţă«Prof.dr.Dimitrie Gerota» Bucureşti s-au deplasat, la data de 8 martie 2011, laclinica de recuperare neuromotorie Hochegg. Conform celor transmise delegaţieiromâne de profesorul universitar doctor Peter Schnider (verbal şi, ulterior, înscris) externarea pacientului în data de 29 martie 2011 şi întoarcerea acestuiaîntr-un mediu în care se vorbeşte limba maternă este categoric o decizie bună,deoarece continuarea terapiei zilnice şi integrarea pacientului sunt de dorit ase realiza în România", preciza MAI.

Reprezentantulclinicii din Viena a mai transmis delegaţiei române că, deşi starea poliţistuluis-a îmbunătăţit constant, progresia uşoară înregistrată nu-i va permiteacestuia să revină la muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image