2017-01-20 03:43

ULTIMA ORA


Polonia acuză parţial Rusia pentru tragedia de la Smolensk !

 |  13:31
Polonia acuză parţial Rusia pentru tragedia de la Smolensk !

Un raport întocmit de o comisie coordonată de minsitrul de Interne al Poloniei a relevat că principala vină pentru producerea catastrofei aviatice de la Smolensk, din 10 aprilie 2010, aparţine piloţilor aeronavei prezidenţiale, însă o parte din vină îi revine si Rusiei.

Anchetatorii polonezi acuză controlorii de trafic şi iluminatul necorespunzător de pe aeroportul din Smolensk pentru producerea tragediei în urma căreia preşedintele Lech Kaczynski şi ceilalţi 95 de oameni aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa. Raportul publicat de autorităţile de la Varşovia indică faptul că pilotul aeronavei nu avea suficientă experienţă pentru o aterizare în condiţii vitrege, iar echipajul nu era dotat corespunzător. Pe de altă parte, sistemul de iluminat al pistei era „deficitar şi incomplet”, în timp ce un controlor de zbor a oferit „informaţii eronate” echipajului în timp ce acesta se pregătea să înceapă manevrele de aterizare în condiţii ce ceaţă foarte deasă.

Un raport anterior efectuat de Moscova la începutul anului a învinuit în totalitate partea poloneză, în speţă piloţii aeronavei prezidenţiale pentru producerea catastrofei. Mai mulţi politicieni polonezi au criticat raportul şi au cerut realizarea unei anchete exclusive a oficialităţilor poloneze, în timp ce relaţiile bilaterale Rusia-Polonia au avut de suferit la nivel diplomatic. Fostul preşedinte Lech Kaczynski şi alte oficialităţi importante poloneze din domeniul politic, economic şi cultural şi-au pierdut viaţa anul trecut, în dimineaţa zilei de 10 aprilie, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul de la Smolensk. Delegaţia poloneză intenţiona să ajungă în Rusia pentru a comemora 70 de ani de la masacrul a 20.000 de soldaţi polonezi de către trupele sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image