2019-04-26 03:16


Polonia este responsabilă pentru accidentul de la Smolensk, afirmă raportul comisiei ruse

 |  16:02
Polonia este responsabilă pentru accidentul de la Smolensk, afirmă raportul comisiei ruse

O eroare depilotaj şi alţi factori ţinând de partea poloneză au stat la baza produceriiaccidentului aviatic de la Smolensk, se arată în raportul final al Comisiei rusede investigare a accidentului (MAK), relatează site-ul postului Radio Polonia.

GazetaWyborcza susţine că, potrivit unor surse apropiate investigaţiei ruse, raportulde 210 pagini al Comisiei ruse sugerează că, în principal polonezii, inclusivpiloţii, sunt de vină pentru producerea accidentului.

PotrivitComisiei, controlorii ruşi de trafic aerian nu au făcut nicio greşeală şi, deaceea, ei nu sunt responsabili de producerea accidentului aerian de la 10aprilie, în care au murit toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului.

Raportulfinal prezintă 72 de concluzii privind circumstanţele şi cauzele dezastrului şişase recomandări pentru evitarea unor asemenea tragedii.

Poloniapoate formula comentarii asupra raportului rusesc, până la 19 decembrie.

AparatulTupolev 154, care îi transporta pe preşedintele Lech Kaczynski, pe soţia saMaria Kaczynska şi alţi oficiali polonezi de rang înalt, s-a prăbuşit în timpce încerca să aterizeze la Smolensk, în condiţii de ceaţă densă.

Delegaţiapoloneză se deplasa la ceremoniile dedicate împlinirii a 70 de ani de lamasacrarea a peste 22.000 de ofiţeri polonezi, executaţi la ordinul lui IosifStalin, la Katyn, în apropiere de Smolensk, şi în alte locuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG