2016-12-03 17:52

ULTIMA ORA


Polonia: Proteste pentru necenzurarea Internetului

 |  08:37
Polonia: Proteste pentru necenzurarea Internetului

Mii de persoane au protestat miercuri seară, în diferite oraşe ale Poloniei, împotriva semnării Acordului multilateral antipiraterie (Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA). Aderarea la ACTA, ce are ca scop instituirea unor standarde internaţionale pentru protecţia proprietăţii intelectuale, este percepută de tineri ca o ameninţare pentru libertatea de exprimare pe Internet şi pentru viaţa privată.

Aproximativ 1.000 de tineri au protestat la Kielce (centru), unde manifestaţia s-a transformat în ciocniri violente. Tinerii au atacat forţele de ordine și au distrus mai multe maşini.

La Wroclaw (sud-vest), Szczecin (nord-vest), Olsztyn (nord-est) şi Bialystok (nord-est), protestele s-au desfășurat pașnic. Grupările care se opun ACTA au adunat pe Facebook sute de mii de persoane. Protestatarii reproşează Guvernului că a decis să semneze acest acord fără să consulte toate mediile implicate și susțin că aderarea la ACTA va determina închiderea a numeroase site-uri. Ambasadorul polonez în Japonia a fost autorizat se semneze acest document joi, la Tokyo, potrivit unui anunț făcut marţi de premierul Donald Tusk. În acest context, site-urile guvernamentale, printre care al preşedinţiei Poloniei, prim-ministrului, parlamentului, Ministerului de Externe şi al celui al Culturii au fost ținta unor atacuri ale grupărilor de piraţi Anonymous et 'Polish Underground', în week-endul trecut, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-01

TAGURI: Polonia, proteste, Internet, ACTAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Peste 3000 de români, înșelați la plățile pe internet De începutul anului peste 3.000 de români s-au plâns că au fost înșelați sau au pierdut sume... 30 Noi 2016 | (0)
Doi morți și șase dispăruți după un seism într-o mină din Polonia Doi mineri au murit și alți șase au fost dați dispăruți urma unui seism cu magnitudinea de... 30 Noi 2016 | (0)