2018-12-11 09:22


Ponta a dorit să-i transmită lui Zapatero un mesaj referitor la românii din Spania

 |  11:57
Ponta a dorit să-i transmită lui Zapatero un mesaj referitor la românii din Spania

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că scopul întrevederii, de miercuri, cu Jose Rodrigo Zapatero a fost acela de a-i transmite un mesaj referitor la românii care trăiesc şi muncesc în Spania, dar a dorit, de asemenea, și să-l cunoască personal pe premierul spaniol.

"Eu am insistat să am această întrevedere în primul rând pentru a da un mesaj referitor la românii din Spania - un mesaj care nu a venit nici de la Băsescu, nici de la Boc. (...) Ştiam că nu se pot face foarte multe acum, dar drepturile legitime ale celor peste un milion de români trebuie apărate în orice condiţii! Iar reacţia a fost mai degrabă încurajatoare, fără a da speranţe deşarte. Îmi doream, însă, să-l cunosc şi personal pe acest om politic special, acum când steaua sa apune şi când a anunţat deja faptul că nu va mai candida pentru un nou mandat - ceea ce cred că este o decizie corectă, un semn de bărbăţie şi curaj politic, un mod demn de a ieşi din scenă", a afirmat liderul social-democraţilor, pe blogul personal.

Victor Ponta a apreciat întâlnirea cu Zapatero ca fiind una din cele "mai plăcute şi utile experienţe" din viaţa sa politică. "Cred că politica europeană construieşte personalităţi politice aşa cum ne imaginam noi că ar trebui să fie! Sigur că un Berlusconi sau chiar Sarkozy sunt excepţii îngrozitoare, 'modele' pentru Băsescu, dar regula este a oamenilor decenţi, educaţi, şi mai ales echilibraţi. (...) Eram deja foarte mulţumit când s-a încheiat întrevederea, dar m-am trezit invitat şi la masa, alături de alte personalităţi cel puţin la fel de cunoscute - fantasticul preşedinte brazilian Lula da Silva, fostul premier italian D'Alema şi, neaşteptat, Felipe Gonzalez. Am fost foarte atent la modul în care funcţiona, în acel cadru informal, relaţia dintre fostul şi actualul lider al socialiştilor spanioli. Şi am simţit cu plăcere că există atâtea similitudini cu relaţia dintre mine şi Adrian Năstase - respect, simpatie, un mod uşor protector, dar nu tratat de sus, sprijin sincer şi fără nicio urmă de invidie!", a detaliat liderul PSD, potrivt Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09

TAGURI: Victor Ponta, Zapatero
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...