2018-12-16 19:33


Ponta anunţă o creştere cu 8% din iunie a salariilor bugetarilor

 |  11:24
Ponta anunţă o creştere cu 8% din iunie a salariilor bugetarilor

De la 1 iunie salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, restul de până la 15% urmând să fie acordat în luna octombrie sau noiembrie, a declarat, luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, premierul desemnat Victor Ponta.

Restul de bani de până la 15% va fi primit de către bugetari în funcţie de rezultatele economice, dar cu siguranţă în cursul anului 2012, în luna octombrie sau în luna noiembrie, a subliniat premierul desemnat.

Ministrul propus pentru Finanţe, Florin Georgescu, a negociat o ţintă de deficit de 2,25% din PIB pentru 2012, adică o extensie de 0,35%, acest procent fiind mai mult decât suficient pentru a acoperi proiectele pe care guvernarea USL le consideră esenţiale, a explicat Victor Ponta, care a adăugat că deficitul nu va depăşi sub nicio formă procentul de 3% din PIB.

Potrivit premierului desemnat, discuţia de luni dimineaţă cu delegaţia FMI, BM şiCE este o discuţie finală, acordul de principiu fiind finalizat. Dacă Parlamentul va acorda votul de învestitură Guvernului, scrisoarea de intenţie va fi aprobată de către Executiv în prima şedinţă de marţi, a adăugat Ponta.

Discuţia cu delegaţia FMI, BM, CE a cuprins elementele de principiu ale continuării relaţiilor bilaterale dintre România şi organismele financiare internaţionale, a declarat, la rândul său, ministrul desemnat pentru Finanţe, Florin Georgescu. Partea română a exprimat prin premierul desemnat angajamentul de a respecta obligaţiile asumate pentru a obţine în contrapartidă finanţarea internaţională, în timp ce reprezentanţii FMI, BM, CE şi-au exprimat mulţumirea pentru încheierea documentelor tehnice, a subliniat Georgescu, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-28

TAGURI: salariu, Victor_Ponta, FMI, BM , CE, Florin_Georgescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...