2017-01-20 03:46

ULTIMA ORA


Ponta consideră amânarea alegerilor un precedent extrem de periculos

 |  11:32
Ponta consideră amânarea alegerilor un precedent extrem de periculos

Angajarea răspunderii Guvernului 'Emil Bobu' pentru 'amânarea alegerilor' locale din 2012 reprezintă 'nu doar un pericol pentru democraţie, ci un precedent extrem de periculos', a declarat joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament, preşedintele PSD, Victor Ponta.

'Angajarea răspunderii Guvernului Emil Bobu pentru amânarea alegerilor reprezintă nu doar un pericol pentru democraţie, ci un precedent extrem de periculos. Înseamnă că vom putea oricând să amânăm sau să anulăm alegerile pe motive de criză. România va fi după aceşti ani de regim ai tovarăşului preşedinte Traian Băsescu mulţi ani de acum încolo în criză, ceea ce înseamnă că nu va trebui să mai facem alegeri', a declarat Ponta.

Roberta Anastase a primit din partea liderului social-democrat calificativul de 'tovarăşa Marii Adunări Naţionale', în timp ce pe actualii guvernanţi şi pe preşedintele ţării, Traian Băsescu, Victor Ponta i-a numit simplu 'tovarăşi'.

Potrivit liderului PSD, guvernanţii încearcă să ia dreptul fundamental al românilor de a-şi alege liderii politici în urma unor alegeri libere. 'Dacă tovarăşul prim-ministru ar fi fost aici, l-aş fi întrebat dacă ştie de ce se află astăzi în această sală. Din păcate, ne aflăm la 22 de ani după o altă revoluţie română pentru a discuta despre un drept fundamental, un drept care defineşte o democraţie, dreptul de a vota în cadrul unor alegeri libere, corecte, anunţate din timp pe baza unui sistem stabilit în mod democratic. Din păcate, puterea actuală după ce a luat românilor multe alte drepturi - dreptul la sănătate, dreptul la educaţie, dreptul la protecţie socială - ia astăzi un alt drept fundamental pentru care românii au luptat, acela de a putea să aleagă cine îi conduce, în cadrul unor alegeri democratice', a subliniat Ponta.  Reprezentanţii USL le vor aminti actualilor guvernanţi de soarta 'iluştrilor lor înaintaşi' din perioada regimului comunist, a precizat liderul PSD. 'Vom face tot ce ţine de noi pentru ca acest drept să fie restituit românilor şi vom încerca să aducem aminte tovarăşului Boc despre soarta tovarăşului Emil Bobu şi Elenei Udrea despre soarta tovarăşei Elena Ceauşescu, tovarăşului Traian Igaş despre soarta tovarăşului Tudor Postelnicu şi mai ales tovarăşului preşedinte Traian Băsescu şi tuturor tovarăşilor şi pretinilor lui români, maghiari şi de alte naţionalităţi că, aşa cum istoria în mod rău se rescrie după 22 de ani şi ne întoarcem la o ţară nedemocratică, sunt convins că se va rescrie şi în ceea ce îi priveşte pe toţi aceşti tovarăşi, ca să nu se supere tovarăşul Funeriu - era destul de greu să îl compar cu tovarăşa Suzana Gâdea. Toţi aceşti tovarăşi vor împărtăşi soarta iluştrilor lor înaintaşi', a detaliat liderul social-democraţilor. Totodată, Victor Ponta a afirmat că speră ca anul viitor în luna decembrie şi actualii 'tovarăşi' să fie plătească pentru greșelile lor așa cum au plătit şi alţii înaintea lor. 'Sper ca toţi aceşti tovarăşi mari şi mici să ajungă să se căiască în faţa poporului român. Aşa să ne ajute Dumnezeu şi anul viitor în decembrie să-i pedepsim pe aceşti tovarăşi aşa cum au fost şi alţii pedepsiţi înaintea lor', a declarat acesta, potrivit Agerpres. Președintele PSD consideră că economia realizată în urma comasării alegerilor nu reprezintă decât 'a cincea parte din paguba pe care o produce Televiziunea Română aservită preşedintelui, cel mai iubit fiu al poporului pedelist, aşa cum era înainte de 1989 aservită unui alt preşedinte'. În încheiere Pona a subliniat că 'mult mai ieftin ar fi să scăpăm de Guvernul Emil Boc'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-04

TAGURI: Ponta, alegeri, precedentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image