2017-01-19 10:55

ULTIMA ORA


Ponta: Dacă se introduce votul prin corespondenţă, nu are rost să participăm la alegeri

 |  13:19
Ponta: Dacă se introduce votul prin corespondenţă, nu are rost să participăm la alegeri

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după şedinţa BPN, că, dacă legeaelectorală se modifică în sensul adoptării votului prin corespondenţă, "nuare rost" ca PSD să participe la alegeri, anticipând că acestea vor fi"fraudate".

Pontaa afirmat că schimbările la legea electorală care sunt acum în discuţiedemonstrează intenţia actualului partid de guvernământ de "a fraudavoturile".

PreşedintelePSD s-a referit în principal la eventuala prelungire la 90 de zile a campanieielectorale şi la introducerea votului prin corespondenţă pentru românii dindiaspora.

Întrebatdacă PSD ar susţine, aşa cum a propus Autoritatea Electorală Permanentă,prelungirea la 90 de zile a duratei campaniilor electorale, Ponta a răspuns:"Eu nu acuz de rea-credinţă autorii acestei propuneri, dar 90 de zile decampanie electorală dovedeşte interesul PDL şi al celor care cumpără voturi dea prelungi termenul de oferire de bani, cadouri, pungi şi alte metode brevetatede PDL. Este greu de înţeles de ce e nevoie de 90 de zile, când 30 sunt deajuns".

Pontaa spus că, dacă legea electorală se modifică în sensul în caresocial-democraţii cred că se încurajează fraudarea votului, PSD nu va"legitima" o astfel de "mascadaradă".

"Înmăsura în care prin modificarea legii se permit metodele de fraudare a votuluidin străinătate, este clar că nu vom avea un sistem democratic de alegeri şiPSD, probabil şi PNL, vom prefera să nu legitimăm o mascaradă şi ofraudare", a declarat el.

Pontas-a referit şi la eventuala introducere a votului prin corespondenţă pentruromânii din străinătate şi la alegerile locale şi a spus: "Dacă seintroduce acest sistem de vot, nu are rost să participăm la alegeri, este clarcă se va frauda votul".

Întrebatdacă PSD nu va participa la alegerile parlamentare în cazul în care votul princorespondenţă va fi legiferat, Ponta a răspuns: "Nu vom fi complici şi nuvom legitima acest sistem. Nu putem fi complici la ceva ce este foarte clar căva fi fraudat. Nu are niciun rost, să rămână ei atunci (PDL- n.r.), iar noi nevom face datoria de opoziţie".

Ela precizat că, deocamdată, nu a discutat posibilitatea unui astfel de boicot alalegerilor şi cu PNL.

"Noiprobabil că vom câştiga cu două milioane de voturi în plus în România, dar ei(PDL - n.r.) vor aduce trei milioane de voturi din străinătate. Iar dacă noivom câştiga cu trei milioane de voturi în plus, ei vor aduce trei sau patrumilioane de voturi din străinătate. Este foarte clar că nu ne vom bate cu oputere, cu un guvern care foloseşte mijloace democratice", a mai spusPonta.

PreşedintelePSD a afirmat că votul prin corespondenţă demonstrează intenţia PDL de fraudarea alegerilor.

"PDLdoreşte să fraudeze votul prin cumpărare, prin banii pe care doamna Udrea înspecial îi gestionează, alături de baronii locali, alături de Flutur, de Falcă.(...) Este clar că PDL caută o soluţie de salvare prin fraudarea masivă a votuluidin diaspora, prin proiectul nedemocratic, promovat, sper din naivitate, dedomnul Baconschi. Vom sesiza toate organismele internaţionale şi vom apela laorice mijloc de protest pentru ca acest mijloc de fraudare a votului să nu serealizeze", a spus Ponta.

LiderulPSD a mai declarat că ceea ce s-a întâmplat luni la Iaşi şi la Focşani aratăcă, de fapt, puterea aflat că poporul îl iubeşte pe Traian Băsescu, dar PSD aadus protestari cu autocarul.

"Nucontează că nu a văzut nimeni niciun autocar, contează că aşa a scris ElenaUdrea pe blogul ei. Suntem exact ca în 1988-1989, atunci Elena Ceauşescu îispunea lui Nicolae că poporul îl iubeşte, dar câteva agenturi străine şi câţivahuligani protestează, acum altă Elena îi spune lui Băsescu că de fapt poporulîl iubeşte, dar sunt unii pesedişti care îl huiduie", a mai afirmat Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image