2019-03-20 23:43


Ponta: Dacă ţine cont de interesul naţional, Băsescu va promulga legile privind TVA şi pensiile

 |  13:02
Ponta: Dacă ţine cont de interesul naţional, Băsescu va promulga legile privind TVA şi pensiile

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, dacă preşedinteleTraian Băsescu va ţine cont de interesul naţional, va promulga legile privindreducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Ponta aspus că, dacă Traian Băsescu va ţine cont într-adevăr de interesul naţional şinu va avea o poziţie populistă, aşa cum a declarat luni seară, atunci nu poatedecât să promulge cele două legi.

"Ambelelegi, şi cea prin care TVA scade la alimentele de bază, şi cea prin carepensiile mici nu se impozitează sunt în interesul naţional şi au unimpact benefic asupra a milioane de români. Dacă ţine cont de interesulnaţional, atunci Traian Băsescu trebuie să promulge cele două legi", aafirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu a primit lapromulgare legile privind TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilorsub 2.000 de lei, menţionând că se va pronunţa cu celeritate asupra acestora şică se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şinu pe una populistă.

" sauasupra acestei legi. Puteţi să mizaţi pe o atitudine în concordanţă cuinteresul naţional, nu pe o atitudine demagogică sau care de natură să-ipăcălească pe români. Mizaţi pe o atitudine şi o acţiune a preşedinteluiRomâniei în acord cu interesul naţional", a spus Băsescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în urmă cu o săptămână, un proiectde lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24 lasută la 5 la sută pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot atunci, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă adeputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că"venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea dinvenitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...