2017-01-23 00:33


Ponta: Descinderile de la Vama Albiţa - piesă de teatru de prost gust

 |  14:32
Ponta: Descinderile de la Vama Albiţa - piesă de teatru de prost gust

Preşedintele PSD, Victor Ponta, adeclarat, luni, că descinderile DGA la Vama Albiţa, soldate cu ridicarea apeste 50 de vameşi şi poliţişti de frontieră, reprezintă o piesă de teatru deprost gust, care poate avea succes pe plan intern, dar nu şi pe plan extern.

"Suntpiese de treatru, o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Fiţiconvinşi că toată corupţia este la ofiţerii din vamă şi eventual la vreunsindicalist. Blejnar, Ialomţianu, Falcă, toţi ceilalţi nu au auzit de aşa cevaniciodată şi nu ştiu nimic. E o piesă de teatru de prost gust, care nu o să nefolosească la nimic", a comentat Ponta descinderile efectuate de DGA laVama Albiţa.

Ela arătat că, în loc să se ocupe serios de combaterea corupţiei, care stăpâneştetoată zona fiscală până la şeful ANAF, România face piese de teatru, care,însă, nu pot avea succes pe plan extern.

"Ceidin Europa, care ne-au dat semnalul, ne-au dat un semnal serios iar noi, în locsă le răspundem serios, adică să combatem sistemul de corupţie care stăpâneştetoată zona fiscală din România până la şeful ANAF, facem nişte piese de teatrucare poate pe plan intern au succes, dar pe plan extern ştie toată lumea că defapt nu s-a întâmplat nimic", a spus Ponta.

Activitateaîn Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, a fost blocată, lunidimineaţă, la ora 6.00, în urma unor percheziţii şi descinderi de care sunt vizaţi vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luarede mită şi trafic de ţigări.

La ora 8.00,a fost reluat traficul la intrarea în ţară, din Republica Moldova, după care afost reluată circulaţia şi pe sensul de ieşire din ţară, dar doar pentruautoturisme. În jurul orei 9.30 a fost permisă ieşirea din ţară şi pentruautovehiculele de tonaj greu, la acea oră în vamă aflându-se zece tir-uri careaşteptau să iasă din ţară.

În urma descinderilor de lunidimineaţă au fost ridicaţi de anchetatori 53 de poliţişti de frontieră, întrecare şeful sectorului Albiţa al Poliţiei de Frontieră, Daniel Corban, şi patruşefi de tură,afirmă surse judiciare.

Aceştia aufost ridicaţi fie de la locuinţele lor, fie direct din vamă. Ei sunt aduşi laBucureşti, pentru audieri la DNA, cu maşini ale Jandarmeriei şi cu un microbuzal DGA.

Purtătorulde cuvânt al Direcţiei Vamale Iaşi, Liana Barbu, a declarat că în urmadescinderilor de luni dimineaţă nu a fost ridicat niciun vameş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image