2017-01-23 21:01


Ponta ia în râs calculele electoarale ale puterii

 |  14:34
Ponta ia în râs calculele electoarale ale puterii

Pe blogul personal, Victor Ponta susţine că actuala putere nu are o alternativă reală la viitoarea guvernare USL. El demonstrează acest lucru printr-o "ipoteză" satirică privind situaţia în care USL obţine 49% în 2012, iar Emil Boc propune o nouă majoritate cu restul formaţiunilor ce trec pragul electoral.

Ponta consideră că PDL reprezintă un ”cal mort deja” şi face un exerciţiu de imaginaţie presupunând că Băsescu refuză să aleagă un prim-ministru de la USL – în cazul când USL iese sub 50%. În acest caz, ”Emil Boc va fi chemat şi însărcinat să formeze o majoritate care să-i susţină guvernul în Parlament. Cu cine? Cu Partidul Poporului Dan Diaconescu, UDMR, PNG, PRM, UNPR, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania a lui Laszlo Tokes, Partidul Verde şi Partidul Ecologist condus de Mugur Mihăiescu şi Răzvan Păunescu, PIN-ul doamnei Lavinia Şandru, PNŢCD (Ciorbea sau Pavelescu, nu am habar) plus un eventual nou partid de dreapta construit (speră ei!) de Dinu Patriciu!” . În aceeaşi notă ironică, Ponta susţine că ecuaţia nu iese favorabilă pentru atuala guvernare, deoarece voturile partidelor care nu trec pragul electoral se vor distribui catre USL, coaliţia USL-PDL ieşind din discuţie. ”Deci vom avea alternativa lui Băsescu la Guvernul USL, un Guvern PDL-PPDD-UDMR-PNG-PRM-UNPR-PPMT-PVPER–PIN-PNTCD-PDP! Superguvern!", mai scrie Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALISTUL
31 Iul 2011

Draga Tonta, ai uitat tradatorii care sunt mereu cu gandul la ciolan. Nu-i purta tu de grija Chioromanului ca iti mai dezerteaza 10-15 parlamentari. Altfel o sa fie bine si la iarna frig.
DARIUS
31 Iul 2011

Dl Ponta ia prea in serios sndajele de acum fara sa tina cont nestatornicia electoratului romanesc.Pana la alegeri mai sunt destule luni si pana atunci minciunile USL transmise zi lumina de post.TV Realiatea si Antene se vor rasufla.Nu aduce ziua ce aduce ceasul,mister Ponta.
Random image