2017-01-20 22:13

ULTIMA ORA


Ponta îi acuză pe “băieţii” de la UNPR

 |  19:04
Ponta îi acuză pe “băieţii” de la UNPR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat actuala guvernare că foloseşte banii publici pentru a racola primari. El a afirmat, miercuri, la Piteşti, că este foarte grav faptul că „lumea consideră deja normală practica PDL, făcută prin băieţii de la UNPR, de a face dosare penale şi de a cumpăra primari”. „Foarte grav este că toată lumea consideră deja normală practica PDL, făcută prin băieţii lor de la UNPR, de a face dosare penale şi de a cumpăra primari cu ameninţarea că nu primesc bani pentru comunitate decât dacă te duci la doamna Udrea şi la domnul Gabriel Oprea. Faptul că presa consideră asta normal, deşi e ilegal şi toxic, e grav. Am numărat din comunicate ale UNPR: s-au înscris în UNPR mai mult de 3.500 de primari. Cred că au început să ia primari şi din Bulgaria şi Ungaria”, a afirmat Ponta.

În privinţa viitoarelor alegeri, Ponta a afirmat că în toate ţările cu o criză politică profundă se fac alegeri anticipate, nicidecum nu se amână. “În toate ţările în care există o criză politică profundă, aşa cum este în România, se fac alegeri anticipate. Spania, de exemplu, anul acesta va avea alegeri anticipate, deşi trebuia să aibă la anul. (...) Alegerile posticipate reprezintă contribuţia profesorului universitar Emil Boc la istoria politică a Europei. Nu a mai auzit nimeni în Europa de alegeri amânate”, a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Ponta a mai spus că în Constituţie se prevede amânarea alegerilor doar în caz de război sau cataclism şi a glumit spunând că ar putea spune şi că “guvernarea PDL reprezintă un cataclism”. “Eu sunt de acord, aşa, ironic, cu faptul că guvernarea PDL reprezintă un cataclism şi poate fi un motiv de invocat pentru a amâna alegerile. Dar asta e doar o apreciere politică, juridic, preşedinţii de consilii judeţene şi toţi primarii îşi vor încheia mandatele în iunie 2012 şi toate actele emise de aleşii locali vor putea fi atacate în instanţă”, a mai adăugat preşedintele PSD.

Liderul social-democrat a mai afirmat că dacă acum se acceptă amânarea alegerilor locale se va crea un precedent periculos. “S-ar putea să nu avem alegeri în 2012, s-ar putea să nu mai avem alegeri nici în 2013, pentru că, dacă eşti de acord că pot fi amânate nişte alegeri, deşi s-a terminat mandatul primarilor şi al preşedinţilor de consilii judeţene, dacă eşti de acord să fie amânate şase luni fără să existe, aşa cum prevede Constituţia şi legea, război, cataclism natural, înseamnă că eşti de acord să le amâni şi un an sau trei sau şapte. Acesta este marele pericol”, a mai declarat Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image