2018-12-13 04:51


Ponta îl va înlocui pe Marga dacă a făcut poliţie politică

 |  07:15
Ponta îl va înlocui pe Marga dacă a făcut poliţie politică

Orice ministru care nu va îndeplini condiţiile legale, printre acestea aflându-se aceea de a nu fi colaborat cu fosta Securitate, va fi demis, a anunţat marţi Victor Ponta. Premierul a subliniat că îl va înlocui pe actualul ministru de Externe, Andrei Marga, dacă a făcut poliţie politică.

'Îl respect pe domnul Marga, am avut încredere în domnia sa. În rest, în general, dacă există oricare dintre membrii Cabinetului care nu îndeplineşte condiţiile legale - aceasta fiind una dintre ele, de a nu fi colaborat cu fosta poliţie politică - îl voi înlocui', a declarat Victor Ponta răspunzând unei întrebări care viza afirmaţiile lui Sebastian Lăzăroiu.

Ponta a avertizat însă că nu trebuie pornit de la ce spune 'un personaj ca domnul Lăzăroiu' deoarece acesta 'e cunoscut ca colportând tot felul de lucruri neadevărate'.

De asemenea, premierul a făcut referire la incidentul care a avut loc la ceremonia de învestire a Guvernului între preşedintele Traian Băsescu şi ministrul de Externe, Andrei Marga. 'Sunt momentele mai mult sau mai puţin picante ale oricărei ceremonii de acest gen, dar nu mi s-a părut ceva deplasat. Dacă mi s-ar fi părut, aş fi luat poziţie. Îmi voi apăra membrii Cabinetului, nu vorbesc doar de preşedintele Băsescu, ci în faţa oricăror alte instituţii ale statului care nu-i tratează cu respect. Nu cred, însă, că a fost vorba de aşa ceva aseară', a afirmat Victor Ponta.

Potrivit premierului, poate fi vorba despre o dispută personală, lucru care se poate rezolva între cei doi. De altfel, Ponta a recunoscut că Andrei Marga i-a relatat 'puţin' despre ''episod'' în şedinţa de guvern.

Preşedintele Traian Băsescu nu a dat, iniţial, mâna cu ministrul Afacerilor Externe la depunerea jurământului de învestitură din cauza declaraţiei sale din cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, a afirmat, luni seara, Andrei Marga. De asemenea, acesta a menţionat că l-a invitat pe şeful statului la ceremonia de predare - primire a mandatului la MAE pentru a lămuri această problemă.

Marga a precizat că acea comparaţie pe care a făcut-o, în trecut, între Băsescu şi Mussolini nu înseamnă că a spus că şeful statului ar urma linia acestuia, ci doar că unele măsuri susţinute de el în contextul crizei sunt similare cu cele ale dictatorului italian. Ministrul Afacerilor Externe a făcut această afirmaţie în cadrul audierilor de la comisiile de specialitate ale Parlamentului, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-21

TAGURI: Victor_Ponta, Andrei_Marga, poliţie_politică, Traian_Băsescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...